Hrvatski dragovoljac igra u ukrajinskim dresovima protiv Dinama

Ponedjeljak, 28. ožujka 2022. 08:59 Napisao/la  SC
Hrvatski dragovoljac igra u ukrajinskim dresovima protiv Dinama

 Umjesto u prepoznatljivoj crnoj boji, Hrvatski dragovoljac iduću prvenstvenu utakmicu protiv Dinama nastupit će u žuto plavoj kombinaciji, bojama ukrajinske zastave, ali i sa istaknutim detaljem ukrajinske narodne nošnje.

Tim dresovima koje im je izradio njihov tehnički sponzor, talijanski Macron, Hrvatski dragovoljac će kao prvi klub u Hrvatskoj, ali i u Europi i svijetu na takav način pružiti potporu narodu Ukrajine zahvaćenom agresijom.

- Znajući što su hrvatski dragovoljci i njihove obitelji prolazile početkom devedesetih u agresiji na Hrvatsku, željeli smo na neki način pružiti podršku, ali i pomoći Ukrajincima koji sada prolaze isto što i mi tada. Na kraju smo s Macronom dogovorili da prilagodimo na dvije prvenstvene utakmice naše dresove njihovim bojama, ali i da u suradnji s Crvenim križem grada Zagreba prodajom dresova skupimo simboličan, ali važan iznos za pomoć obiteljima iz Ukrajine koji su sigurnost pronašli u Zagrebu, ispričao je Marinko Perić, predsjednik Hrvatskog Dragovoljca.

Svi koji žele kupiti ovaj jedinstveni primjerak dresa i tako pomoći obiteljima iz Ukrajine u Zagrebu moći će to od petka učiniti putem web shopa Hrvatskog Dragovoljca i u prostorijama Fundus športa (8-15) na adresi Malešnica 31. Cijena dresa bit će 400 kuna.

Osim toga, svaki dres imat će i ugrađen i NFC čip koji svakog vlasnika dresa dodirom mobitela na hrvatsku i ukrajinsku zastavu vodi na aplikaciju "Crveni križ Zagreb" pomoću koje iz te organizacije skupljaju novac za različite namjene kao i za stradale u ukrajinskoj krizi. Upravo kroz tu oznaku s NFC čipom Hrvatski Dragovoljac i Macron žele uključiti sve HNL klubove u ovu akciju pomoći.

- Pozivamo i druge klubove da se uključe u ovu akciju putem kupovine oznake za dres čiji će iznos također biti uplaćen Crvenom križu Zagreb. Cijena oznake je 100 kuna i lako se može staviti na svaki dres u Hrvatskoj. Ideja nam je da time svi HNL klubovi pokažu potporu, ali i volju za pomoć ljudima iz Ukrajine, kazao je Marinko Perić.

Osim toga Hrvatski Dragovoljac i Crveni križ Zagreb organizirat će prikupljanje potrepština na jednoj od utakmica HNL-a za koju će na vrijeme obavijestiti javnost.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.