RIJEKA - OSIJEK Hoće li Simon Rožman u današnjem derbiju na Rujevici zaustaviti pozitivnu seriju Nenada Bjelice?

Nedjelja, 29. studenog 2020. 10:50 Napisao/la  Igor Vranić

Igrači Rijeke u seriji negativnih rezultata u Europskoj ligi stekli dovoljno samopouzdanja uoči serije težih utakmica u HNL-u (Osijek, Hajduk, Dinamo)

Hoće li Simon Rožman u današnjem derbiju na Rujevici zaustaviti pozitivnu seriju Nenada Bjelice?

Rijeka i Osijek danas (17.05) na Rujevici igraju derbi 13. kola.

Ni jedna utakmica Rijeke u HNL-u ove sezone nije imala veći natjecateljski naboj, jedino je utakmica protiv Kolosa u pretkolu Europske lige na Rujevici ove sezone imala slične tenzije.

Razlika je u tome što Rijeka protiv Kolosa nije imala pravo na poraz u turnirskom natjecanju, rezultat utakmice protiv Osijeka ipak treba prihvatiti sa zadrškom u dugačkoj HNL sezoni.

Rijeka je do sada odigrala samo osam utakmica, nikada manje u ovom razdoblju sezone.

Tenzije su naglašene prije svega zbog tonusa momčadi Osijeka, koja ne zna za poraz otkada je trener postao Nenad Bjelica.

Stjecajem okolnosti Bjelica je debitirao na klupi Osijeka u utakmici 4. kola protiv Rijeke u Gradskom vrtu.

Osijek je ostvario uvjerljivu pobjedu (3:0) u utakmici koja je ostala u sjećanju po tome što je Rijeka s igračem manje u drugom dijelu utakmice pokazala da rezultat nije bio posljedica razlike u individualnoj kvaliteti igrača nego u načinu igre momčadi.

Unatoč porazu, Rijeka je prema sadržaju u Gradskom vrtu odigrala jedno od najboljih poluvremena u HNL.

Danas su obje momčadi u drugačijim tonusima bez obzira tko (ne)će smjeti igrati zbog koronavirusa.

Bjelica je kroz utakmice HNL-a toliko promijenio mentalitet igrača Osijeka da se ne ustručava najavljivati borbu za titulu prvaka.

Rožman je kroz utakmice Europske lige bio prisiljen slagati okosnicu drugačije momčadi Rijeke, koja na ljestvici za Osijekom zaostaje 11 bodova zbog četiri zaostale utakmice u kojima teoretski može osvojiti 12 bodova.

Igrači Osijeka nalaze se u pozitivnoj seriji rezultata u HNL-u, igrači Rijeke u seriji negativnih rezultata u Europskoj ligi stekli su dovoljno samopouzdanja uoči serije težih utakmica u HNL-u (Osijek, Hajduk, Dinamo).

Logika je jednostavna: ako Rijeka onako na Rujevici može igrati protiv Real Sociedada i/ili Napolija, zašto isto ne bi mogla igrati u HNL-u protiv Osijeka, Hajduka i Dinama!?

Pristupi utakmicama europske i hrvatske lige ipak su drugačiji bez obzira što Rijeka nema prijeku potrebu protiv Osijeka juriti rezultat otvorena garda kao u utakmicama protiv slabijih momčadi HNL-a.

Jasno da su Bjelici poznate slabosti visoko postavljene riječke obrane, neće se Osijek postaviti na Rujevici isto kao protivnici u Europskoj ligi, Napoli i Real Sociedad morali su na Rujevici igrati na pobjede.

Hoće li Simon Rožman danas zaustaviti pozitivnu seriju Nenada Bjelice najviše ovisi o pripremi trenera Rijeke za prvu jaču utakmicu u HNL-u otkada je počelo natjecanje u Europskoj ligi.

Pronađe li Rožman balans između svrsishodnog načina igre u obrani protiv vrhunskih europskih i hrvatskih momčadi, Rijeka sigurno ima dovoljno individualne kvalitete da današnjom utakmicom najavi ravnopravnu borbu za vrh ljestvice.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.