HNS POTVRDIO SUSPENZIJE

Karlovcu uoči Rijeke prijeti izbacivanje iz lige!

Četvrtak, 03. svibnja 2012. 17:50 Napisao/la  SC

Rijeka bi tako mogla drugi puta protiv Karlovca upisati tri boda  bez borbe

 Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza na sjednici održanoj u četvrtak, donijela je sljedeće odluke:

1. Odbijaju se kao neosnovani prigovori na odluke o suspenziji koje su podnijeli HNK Hajduk, HNK Šibenik, NK Karlovac, NK Međimurje i NK Hrvatski dragovoljac.

2. NK Zagreb kažnjava se novčanom kaznom u iznosu od 15.000 kn zbog bačene baklje na teren na utakmici polufinala Hrvatskog nogometnog kupa

3. GNK Dinamo izrečena je jedinstvena novčana kazna u iznosu od 30.000 kn zbog bacanja baklji na utakmici polufinala Hrvatskog nogometnog kupa na kojoj je bio domaćin i bacanja baklje na teren od strane njegovih navijača na uzvratnoj utakmici polufinala Kupa.

Prva odluka ustvari znači da su  Hajduk, Šibenik, Karlovac, Međimurje i Hrvatski dragovoljac opet suspendirani, a dobra vijest za te klubove jest da će suspenzija vrijediti tek kada klubovi prime službenu obavijest što znači da će navjerojatnije moći igrati ovoga vikenda.  

U slučaju Hajduka problem je dug prema Šibeniku za transfer Ante Rukavine, dok Šibenik sedmorici igrača nije ispunio ugovorne obveze, a Karlovac duguje desetorici nogometaša. Budući da će moći igrati u idućem kolu, Hajduk i Šibenik, jedino što mogu izgubiti jest činjenica da će predati posljednju utakmicu prvenstva koja će biti registrirana 0:3 za protivnika.

Tu je zapravo jedino ugrožen Karlovac koji već nije odigrao jednu utakmicu protiv Rijeke i koji bi u tom slučaju bio automatski izbačen, a da cijela situacija bude još zanimljivija, u posljednjem kolu u grad na četiri rijeke, stižu upravo bijeli s Kantride. Time bi nogometaši Rijeke u posljednjem kolu, po drugi put ove sezone protiv Karlovca, a ukupno treći (Varaždin), opet upisali tri boda bez borbe.

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.