HNL zauzela 16. mjesto u Europi nakon kvalifikacija za Europsku ligu i Ligu prvaka

Srijeda, 02. rujna 2015. 19:52 Napisao/la  SC

 Koeficijenti se računaju nakon svake faze natjecanja, ukupni poredak računa se prema učinku u zadnjih pet sezona


Španjolski i njemački klubovi ostvarili su maksimalan učinak, po svih sedam klubova iz dvije najbolje europske lige prošli su kroz kvalifikacije ili osigurali izravne plasmane u natjecanjima po skupinama Lige prvaka i Europske lige. Jasno da su koeficijenti španjolske i njemačke nacionalne lige porasli  nakon prvog dijela europske sezone.

Hrvatska liga popela se za jedno mjesto na europskoj ljestvici, hrvatski klubovi skupili su 4000 bodova nakon kvalifikacija za Europsku ligu i Ligu prvaka, pa je HNL trenutačno 16. liga na kontinentu. Stjecajem okolnosti samo su švedski klubovi u TOP-20 osvarili veći koeficijent (4250) u prvoj fazi natjecanja.

Inače, koeficijenti se računaju nakon svake faze natjecanja, ukupni poredak računa se prema učinku u zadnjih pet sezona. Prošle sezone hrvatski klubovi ostvarili su najveći učinak u zadnjih pet sezona, sakupivši 6,875 bodova. Teoretski je moguće da Dinamo u Ligi prvaka ove sezone hrvatski koeficijent podigne do neba.

Evo poretka nakon kvalifikacija:

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.