EPILOG PULSKE UTAKMICE

Belle kažnjen s 10, Pamić i Bašić sa po 8 tisuća kuna

Srijeda, 05. rujna 2012. 14:43 Napisao/la  Z. G.

Henri Belle kažnjen jer se odbio rukovati s igračima Istre, a Igor Pamić i Tonči Bašić zbog isključenja

Trener Istre 1961 Igor Pamić i njegov kolega na klupi RNK Split Tonći Bašić kažnjeni su sa 8.000 kuna. Napadač Splita Henri Belle, donedavni igrač pulskoga kluba, iz svojega će džepa morati izdvojiti ponešto višu svotu, 10.000 kn. Tako je odlučio disciplinski sudac Prve HNL, Krešimir Vlajčević na temelju prijava i pokrenutih postupaka s utakmice 6. kola između Istre 1961 i Splita.

Sudac utakmice isključio je Pamića i Bašića na poluvremenu zbog njihova međusobnog vrijeđanja i psovanja za što, dakle, obojica kažnjeni istovjetnim novčanim iznosom. Vlajčević je, pak, pojasnio da se Belle prije početka utakmice odbio rukovati s igračima suparničke momčadi čime se „nesportski ponio i povrijedio obvezne odluke HNS-a kojima je određen način početka utakmice“ pa je kažnjen s višom svotom. Ruku u džep morat će zavući i Splitov vratar Tihomir Bulat, jer je nakon utakmice vrijeđao suca. U HNS-ovu će blagajnu uplatiti 2.000 kn.

Inače, Hajduku je djelomično usvojena žalba te će umjesto jedne utakmice pred praznim tribinama morati platiti 80 tisuća kuna. Hajduk je kažnjen zbog nereda na utakmici protiv Karlovca prošle sezone.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.