Hajdukovi rezultati govore u prilog da je Mislav Karoglan možda pronašao put prema tituli

Četvrtak, 09. studenog 2023. 13:46 Napisao/la  SC
Mislav Karoglan
Mislav Karoglan

Hajduk je treći puta u tekućoj sezoni slavio na gostovanju u Osijeku, prvi puta na novoj supermodernoj Opus Areni.

Prve dvije pod vodstvom sad već bivšeg trenera Ivana Leke, po jednu u prvenstvu i Kupu, dok je novu prvenstvenu ostvario povratnik na klupi Mislav Karoglan.

Bijeli su odigrali najbolje poluvrijeme od početka prvenstvene utrke, Livaja je zabio gol koji je u konačnici bio jedini donio je tri velika (pre)važna boda i povratak na prvo mjesto.

U drugom dijelu Splićani su ponovno bili slabi, bezidejni i sva sreća što Osječani to nisu znali kazniti.

Nakon posljednje sučevog zvižduka pišu se tri boda, pamtit će se dobra igra iz prvog dijela, drugo sve ide u zaborav kao što je to išlo i nakon prethodnih dvoboja.

Od kako se Karoglan vratio na trenersku klupu nastavio je pobjednički niz, ostvario četiri pobjede, tri u prvenstvu s identičnim rezultatom 1;0, te pobjedu u Kupu protiv Jadrana Luka Ploče.

U prvom mandatu ostvario je 8 prvenstvenih pobjeda i 4 remija.

Ima uistinu respektabilni učinak od 12 pobjeda i četiri neodlučene utakmice.

Titule prvake osvajaju se upravo pobjedama od 1:0. Znači li to da je, Karoglan koji unatoč sjajnim rezultatima nažalost još dobio puni i pravi legimitet i podršku navijača, medija, pronašao pobjedničku formulu na putu prema osvajanju titule prvaka koju svi kojima je bila boja u krvi čekaju (pre)dugih 18 godina?

Nakon dužeg vremena „probudio“ se Marko Livaja i to se odmah odrazilo na igru i rezultate cijele momčadi, posebice to vrijedi za ogled sa Osijekom. „Livi“ je zabio i jedini gol u pobjedi nad Belupom u Koprivnici.

Dva njegova gola donijela su bijelima šest velikih bodova i dobrano usmjerili Hajduk prema toliko priželjkivanom cilju osvajanju titule prvaka.

I na kraju, sada je sasvim razvidno da se Leko i igrači nisu kliknuli dok su Karoglana objeručke prihvatili.

Tu leži veliki dio pobjedničkog niza sadašnjeg trenera.

 

Standings provided by Sofascore