Hajdukovi rezultati govore u prilog da je Mislav Karoglan možda pronašao put prema tituli

Četvrtak, 09. studenog 2023. 13:46 Napisao/la  SC
Mislav Karoglan
Mislav Karoglan

Hajduk je treći puta u tekućoj sezoni slavio na gostovanju u Osijeku, prvi puta na novoj supermodernoj Opus Areni.

Prve dvije pod vodstvom sad već bivšeg trenera Ivana Leke, po jednu u prvenstvu i Kupu, dok je novu prvenstvenu ostvario povratnik na klupi Mislav Karoglan.

Bijeli su odigrali najbolje poluvrijeme od početka prvenstvene utrke, Livaja je zabio gol koji je u konačnici bio jedini donio je tri velika (pre)važna boda i povratak na prvo mjesto.

U drugom dijelu Splićani su ponovno bili slabi, bezidejni i sva sreća što Osječani to nisu znali kazniti.

Nakon posljednje sučevog zvižduka pišu se tri boda, pamtit će se dobra igra iz prvog dijela, drugo sve ide u zaborav kao što je to išlo i nakon prethodnih dvoboja.

Od kako se Karoglan vratio na trenersku klupu nastavio je pobjednički niz, ostvario četiri pobjede, tri u prvenstvu s identičnim rezultatom 1;0, te pobjedu u Kupu protiv Jadrana Luka Ploče.

U prvom mandatu ostvario je 8 prvenstvenih pobjeda i 4 remija.

Ima uistinu respektabilni učinak od 12 pobjeda i četiri neodlučene utakmice.

Titule prvake osvajaju se upravo pobjedama od 1:0. Znači li to da je, Karoglan koji unatoč sjajnim rezultatima nažalost još dobio puni i pravi legimitet i podršku navijača, medija, pronašao pobjedničku formulu na putu prema osvajanju titule prvaka koju svi kojima je bila boja u krvi čekaju (pre)dugih 18 godina?

Nakon dužeg vremena „probudio“ se Marko Livaja i to se odmah odrazilo na igru i rezultate cijele momčadi, posebice to vrijedi za ogled sa Osijekom. „Livi“ je zabio i jedini gol u pobjedi nad Belupom u Koprivnici.

Dva njegova gola donijela su bijelima šest velikih bodova i dobrano usmjerili Hajduk prema toliko priželjkivanom cilju osvajanju titule prvaka.

I na kraju, sada je sasvim razvidno da se Leko i igrači nisu kliknuli dok su Karoglana objeručke prihvatili.

Tu leži veliki dio pobjedničkog niza sadašnjeg trenera.

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.