Hajduk u psihološkoj prednosti nakon teškog poraza Rijeke

Ponedjeljak, 10. svibnja 2021. 11:56 Napisao/la  Toni Bilić
Hajduk u psihološkoj prednosti nakon teškog poraza Rijeke
Foto: HNK Hajduk

Hajduk se pobjedom nad Varaždinom uz poraz Rijeke na Rujevici od Dinama, približio momčadi s Rujevice na samo  bod zaostatka u borbi za četvrtu poziciju koja vodi u novoformiranu Konfederacijsku ligu ako Dinamo osvoji Kup.

Taj bod je u ovom trenutku veliki i mali za Splićane.

Veliki je jer u slučaju istog broja bodova na kraju prvenstvene utrke, bijeli s Poljuda imaju prednost u boljem omjeru međusobnih susreta.

Mali je jer ako obje momčadi u preostala tri kola ostvare sve tri pobjede, Riječani su četvrti.

U ovom trenutku, posebice nakon teškog poraza Rijeke kod kuće od Dinama, čini se da je Hajduk prije svega u psihološkoj prednosti.

Splićani imaju bolji raspored, kod kuće dočekuju Goricu, idu u goste Šibeniku, u posljednjem kolu domaćini su Lokomotivi.

Rijeku čekaju dva uzastopna gostovanja, najprije u srijedu u Koprivnici kod Slaven Belupa, koji još nije osigurao prvoligaški ostanak, potom ih čeka sraz u Varaždinu s istoimenim prvoligašem koji se grčevito bori za ostanak, u posljednjem kolu Rijeka je domaćin Gorici.

Mogu li Hajduk i Rijeka ostvariti sve tri pobjede do kraja prvenstva?

Mogu, ali vrlo teško!

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.