Prva HNL: Hajduk prvi put slavio u Velikoj Gorici, Marko Livaja predvodio momčad

Subota, 07. kolovoza 2021. 23:01 Napisao/la  SC

Marko Livaja u 87. minuti otklonio sve dvojbe oko ishoda utakmice nakon što je Kristijan Lovrić smanjio rezultat na 1:2

Splitsko slavlje u Velikoj Gorici
Splitsko slavlje u Velikoj Gorici

Hajduk je prvi put pobijedio u Velikoj Gorici nakon osam bezuspješnih pokušaja HNL-u, pobjeda protiv Gorice dobro je došla u razdoblju krize nakon ispadanja iz Europe.

U prvom dijelu Hajduk je dominirao, predvođena raspoloženim Livajom splitska momčad stvarala je stalni pritisak kroz posjed lopte.

U 31. minuti Livaja je odigrao Mlakaru, koji se u primanju lako oslobodio Krizmanića i precizno loptu poslao u vratnicu od koje je ista završila u mreži - 0:1.

U sudačkoj nadoknadi prvoga dijela dogodio se najljepši trenutak utakmice, Vuković je sa 17 metara atraktivnim udarcem loptu poslao u gornji desni kut - 0:2.

U drugom dijelu Gorica je igrala agresivnije i brže, Hajduk je dvadesetak minuta trpio stalni pritisak.

U 56. minuti Lovrić je iskosa slijeva loptu snažno poslao u bliži kut, Posavec se nije baš proslavio - 1:2.

Pogodak je vratio natjecateljske tenzije, utakmica je se počela lomiti, u 63. minuti Mitrović je pokušao iz zatvorene pozicije zdesna svladati Posavca.

Hajduk se oslobodio pritiska zadnjih petnaestak minuta, Livaja je u 81. minuti još jednom iskazao visoku klasu, na ulasku u kazneni prostor gađao je drugi kut i pogodio vratnicu.

U 87. minuti najbolji igrač utakmice otklonio je sve dvojbe oko ishoda, Mlakar je na desnoj strani kaznenog prostora znalački gurnuo loptu, Livaja je izašao ispred Banića zdesna i snažnim udarcem zatresao mrežu - 1:3.

GORICA: Banić, Muhammed, Krizmanić, Jovičić, Fruk (60 Dvorneković), Pršir, Babec (89 Jug), Steenvoorden, Lovrić (88 Delfi), Mitrović (69 Brodić), Dieye (89 Sroler)

HAJDUK: Posavec, Lovrencsics, Elez, Simić, Dolček (90+1 Dimitrov), Krovinović, Vuković, Biuk (59 Čolina), Livaja (90 Jairo), Sahiti (67 Čuić), Mlakar

Utakmica 4. kola: Gorica - Hajduk 1:3 (Lovrić 56/Mlakar 31, Vuković 45+1, Livaja 87)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.