Prva HNL: Hajduk poražen u Koprivnici, Slaven Belupo presudio Jensu Gustaffsonu

Nedjelja, 31. listopada 2021. 17:02 Napisao/la  SC

Nakon pobjede protiv Dinama u Maksimiru, Slaven Belupo drugu pobjedu ove sezone ostvario protiv Hajduka

Ivan Krstanović (Slaven Belupo)
Ivan Krstanović (Slaven Belupo)

Slaven Belupo je pobijedio Hajduk i izvjesno presudio treneru Jensu Gustaffsonu!

Slaven Belupo bolje je igrao u prvom dijelu tijekom kojega Hajduk ništa konkretno u napadu nije napravio.

U 2. minuti Laušić je ušao u kazneni prostor ispred suigrača Zapate i precizno loptu poslao u suprotni kut.

U 34. minuti Laušić se prošetao desnom stranom kaznenog postora, odigrao prizmeno Krstanoviću, koji je sa 6 metara loptu gurnuo u mrežu.

Postigao je 112. pogodak u HNL-u, na vječnoj ljestvici sada je treći iza Davora Vugrineca (145) i Igora Cvitanovića (126).

U nastavku je Hajduk očekivano postao agresivniji, cijelo drugo poluvrijeme Slaven Belupo boravio je na svojoj polovici i branio prednost.

U 66. minuti Livaja je u primanju na leđima okrenuo svoga čuvara, okrenuo se prema Čoviću i pogodio za 2:1.

U 74. minuti Livajin udarac obranio je Čović, bila je to najbolja splitska prilika za izjednačenje.

U 84. minuti na kraju kontre Mlinarić je s 14 metara gađao vrata, loptu je skrenuo Dimitrov tako da se odbila od stative u mrežu - 3:1.

Biuk je u 86. minuti u mjestu zaljuljao Bogojevića i precizno pogodio lijevi Čovićev kut - 3:2.

Uslijedio je snažni pritisak Hajduka, Diamantakos je postigao pogodak koji je sudac Jović poništio zbog prekršaja u napadu.

U 96. minuti Livaja je pobjegao zadnjoj liniji domaće obrane, ušao je u kazneni prostor i loptu poslao preko vratiju u zadnjoj prilici za poravnanje.

Nakon pobjede protiv Dinama u Maksimiru, Slaven Belupo ostvario je prvu domaću pobjedu ove sezone u utakmici tijekom koje je statistika (3/10 udarci u okvir) bila daleko na strani protivnika.

SLAVEN BELUPO: Čović, Zapata (89 Utin), Zirdum, Van Bruggen, Soldo, Glavčić (69 Bosec), Marina, Caimacov (79 Zvonarek), Laušić (79 Mlinarić), Bogojević, Krstanović (88 Goda)

HAJDUK: Kalinić, Lovrencsics, Katić, Elez, Melnjak, Kačaniklić (72 Dimitrov), Atanasov (60 Čalušić), Fossati, Sahiti (60 Biuk), Livaja, Ljubičić (89 Diamantakos)

Utakmica 14. kola: Slaven Belupo - Hajduk 3:2 (Laušić 2, Krstanović 34, Mlinarić 84/Livaja 66, Biuk 86)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.