Hajduk počeo pripreme, Katić, Ferro i Posavec napustili Poljud, Jema na probi

Srijeda, 15. lipnja 2022. 19:47 Napisao/la  SC
Valdas Dambrauskas
Valdas Dambrauskas Foto: HNK Hajduk

Trener Hajduka Valdas Dambrauskas danas je na prvoj prozivci Bijelih imao i jedno novo lice, Boška Jema, 17-godišnje lijevo krilo Solina.

Jemo je igrač Solina od 2018., kada je napustio omladinski pogon splitskog Adriatica.

U 2. HNL debitirao je u prosincu prošle godine, nekoliko dana prije 17. rođendana, a do kraja sezone prikupio je 15 nastupa u kojima je postigao tri gola i ubilježio jednu asistenciju.

Najbolji nastup imao je pred kraj sezone, kada je u pobjedi protiv NK Sesveta postigao dva gola.

U Hajduku je na probi tijekom koje će se pokušati izboriti za mjesto u prvoj momčadi.

Marko Livaja nije trenirao, no priključit će s emomčadi koja nakon četiri dan ana Poljudu pripreme nastavlja u Austriji. 

Nikola Katić i Ferro više nisu igrači Hajduka, odnosno igrači Rangersa i Benfice neće produljiti svoj boravak u Splitu, potvrdio je za medije sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius.

Nikoličius je spomenuo kako je odšteta koju Rangersi traže za Katića previsoka, dok se u Ferrovom slučaju nagađa o želji Portugalca da se iduće sezone okuša u nekoj od Liga petice.

I vratar Josip Posavec je s Hajdukom dogovorio sporazumni raskid ugovora koji je prethodno bio potpisan do ljeta 2023. godine.

Posavec je na Poljud stigao u ljeto 2018. godine na posudbu iz talijanskog Palerma. U prvoj sezoni bio je standardan, a iduće ga je klub otkupio.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.