Prva HNL: Hajduk pobjedom u Puli povećao prednost pred Rijekom

Nedjelja, 26. studenog 2023. 17:08 Napisao/la  SC

U drugom dijelu pulska momčad pokazala više inicijative, Erceg u 61. minuti propustio kazniti Šarlijinu pogrešku

Prva HNL: Hajduk pobjedom u Puli povećao prednost pred Rijekom

Hajduk je pobjedom u Puli povećao prednost pred Rijekom, Mislav Karoglan nastavio je seriju pobjeda na klupi Hajduka u utakmici protiv momčadi koju je vodio prva tri kola ove sezone nakon čega je smijenjen.

Bolje je igrala splitska momčad u prvom dijelu, pred rekordnim brojem gledatelja (8606) posebice je dominirala prvih pola sata, kada je stekla prednost.

Sahiti je na desnoj strani kaznenog prostora dočekao loptu koju je slijeva uputio Diallo, snažnim udarcem pogodio je suprotni kut - 0:1.

Prvi dio obilovao je nervozom, u konfliktima je prednjačio Erceg, na kraju je sve završilo u granicama dopuštenog.

U drugom dijelu pulska je momčad pokazala više inicijative, kako je vrijeme prolazilo sve je više pojačavala pritisak, ali podatak da nije uputila udarac u okvir vratiju dovoljno govori o učinkovitosti.

Erceg je u 61. minuti propustio kazniti Šarlijinu pogrešku, nije bio dovoljno brz i priseban na 7 metara od vratiju.

Livaja na drugoj strani nije iskoristio najbolju splitsku priliku u tranziciji, Iovu je loptu zaustavio na gol-crti nakon što je Livaja prošao Majkića.

U 90. minuti utakmica je odlučena nakon što je lopta pogodila Hujbera u ruku, Livaja je sigurno realizirao kazneni udarac.

ISTRA 1961: Majkić, Kadušić (64 Hujber), Iovu, Marešić, Devetak, Mlinar (77 Čuić), Blagojević (78 Petrusenko), Maurić, Lisica (33 Ekong), Vuk (64 Matheus), Erceg

HAJDUK: Lučić, Sigur (90+4 Lauš), Uremović, Šarlija, Diallo, Žaper, Pukštas (90+4 Odjidja), Sahiti, Krovinović (88 Elez), Dajaku (66 Kalik), Livaja

Utakmica 16. kola: Istra 1961 - Hajduk 0:2 (Sahiti 16, Livaja 90-11m)

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.