Prva HNL: Hajduk pobjedom u odgođenoj utakmici prikovao Goricu na dno ljestvice

Srijeda, 26. listopada 2022. 19:32 Napisao/la  Toni Bilić

Hajduk pobijedio Goricu pogocima u drugom dijelu utakmice koje je postigao zahvaljujući VAR-i i pogreškama igrača Gorice

Prva HNL: Hajduk pobjedom u odgođenoj utakmici prikovao Goricu na dno ljestvice

Prva HNL - 4. kolo

HAJDUK – GORICA 3:1

Gradski stadion Poljud. Gledatelja 12.000.

Sudac Fran Jović (Zagreb) 6

VAR sudac: Ante Čuljak (Zagreb)

Strijelci: 1:0 Livaja (2), 1:1 Francois (8), 2:1 Livaja (59-11), 3:1 Awaziem (72)

Žuti kartoni: Livaja, Sahiti, Vuković (Hajduk), Korqa, Jovičić, Ndocky (Gorica)

Crveni karton: Koqca (Gorica, 85, namjerno igranje rukom u izglednoj situaciji za pogodak)

HAJDUK: Sentić 6, Mikanović 6, Awaziem 6,5 Simić 5 (od 46. Elez 6), Melnjak 5,5, Vuković 6 (od 82 Atanasov), Krovinović 6 (od 86. Krolo), Sahiti 6 (od 82. Čolina -), Biuk 6, Livaja 7,5 Mlakar 5 (od 46. Grgić).

GORICA: Banić 6, Raspopović 5,5 (od 60. Wague 5), Jovičić 5, Korqa 5, Keita 5 (od 60. Vojtko 5), Suk 5,5 (od 78. Ndockyt -), Francois 6,5, Pršir 5 (od 87. Kapulica -), Mitrović 6, Jurić 5, Fruk 5 (od 78. Julardžija -).

Hajduk je u odgođenoj utakmici 4. kola pobijedio Goricu uz pomoć VAR-a i pogrešaka igrača Gorice.

Nakon samo sedamdesetak sekundi igre, Hajduk je poveo zahvaljujući Jovičićevoj pogrešci.

Stoper gostiju poigravao se u kaznenom prostoru, Livaja mu je uz pomoć Mlakara oduzeo loptu i lijevom nogom prebacio vratara gostiju za vodstvo bijelih.

Gosti su uspjeli vrlo brzo poravnati, Simić je želio proigrati Krovinovića, Mitrović je presjekao dodadavnje, idealno je uposlio Francoisa, koji je ušao je u kazneni prostor i s desetak metara poslao je loptu u mrežu nemoćnog Sentića.

Samo minutu potom Livaja je zaradio žuti karton zbog udaranja laktom u glavu Pršira, to mu je treći žuti karton pa ga neće biti nedjelju protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj.

Tko će zabijati?

U završnici prvog dijela bilježimo dva udarca Livaje, oba točno u Banića.

Zvižducima su bijeli otpraćeni na poluvremenu u svlačionicu.

Uz pomoć VAR-a Hajduk je u 59. minuti došao do novog vodstva.

Mikanović je sa desne strane ubacio loptu pred vrata gostiju, lopta je Jovičića pogodila u ruku, sudac je nakon VAR intervencije pokazao na bijelu točku.

Banić je umalo drugi put uzastopno obranio Livajin udarac s bijele točke, lopta mu je prošla preko ruke... U zadnjoj utakmici Banić je jedini u HNL-u obranio Livajin udarac s bijele točke.

Domaćini su do trećeg gola došli kornera koji je izveo Krovinović, najviši u skoku bio je Awaziem, koji je iz blizine glavom poslao loptu u mrežu.

U 85. minuti nakon intervncije VAR-a crveni karton dobio je Koqca, koji je izvan kaznenog prostora rukom zaustavio Čolinin udarac prema praznim vratima.

U sudačkoj nadoknadi Jović je još jednom pokazao na bijelu točku nakon prekršaja Ndockyt na Melnjaku.

Livaja je "panenkom" pokušao svladati Banića, lopta je otišla preko grede.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.