Prva HNL: Hajduk pobijedio Slaven Belupo, Nikola Kalinić debitirao nakon povratka

Nedjelja, 13. veljače 2022. 17:05 Napisao/la  Toni Bilić

Strijelci Sahiti, Grgić i Livaja, ostali su gosti bez igrača u 62. minuti, pocrvenio je Bosec koji je zaradio drugi žuti zbog prekršaja na Livaji

Prva HNL: Hajduk pobijedio Slaven Belupo, Nikola Kalinić debitirao nakon povratka

 Prva HNL - 23. kolo

HAJDUK – SLAVEN BELUPO 3:1

Stadion Poljud. Gledatelja 10.000.

Sudac: Ante Čuljak (Zagreb) 6,5

VAR sudac: Marin Vudlin (Kanfanar)

Strijelci. 1:0 Sahiti (13), 2:0 Grgić (26), 2:1 Zapata (52), 3:1 Livaja (70-11m)

Crveni karton: Bosec (62, drugi žuti karton)

HAJDUK: Subašić 6, Katić 6, Elez 5 (od 83. Simić -), Ferro 6, Lovrencsics 6 (od 69. Mihanović), Grgić 7, Vuković 6, Čolina 7 (od 76. Melnjak -), Sahiti 7,5 (od 69. Ljubičić -), Livaja 7, N. Kalinić 6,5 (od 76. Fossati -)

SLAVEN BELUPO: Sušak 6,5, Božić 5, van Brugge 5 (od 46. Brković 5), Soldo 5, Bosec 5, Kvržić 5 (od 46. Laušić 6), Marina 5 (od 86. Mlinarić), Goda 5, Zvonarek (od 72 Crnac -), Grgić 5 (od 86. Bogojević -), Zapata 6,5.

Hajduk je na svoj 111. rođendan slavio u dvoboju sa Slavenom Belupom i uveličao veliku feštu zajednon sa navijačima.

Trener bijelih Valdas Dambrauskas nije mogao računati na kapetana Lovru Kalinića i Krovinovića, koji ima virozu.

Tako je na vratima bio najstariji hajdukovac Danijel Subašić dok je umjesto Krovinovića od prve minute zaigrao Sahiti.

Od prve minute istrčao je povratnik u bijelom dresu Nikola Kalinić.

Nakon 13 minuta igre domaćini su poveli, bila je to brza akcija koju je započeo Livaja, lopta je stigla do Kalinića koji je iz prve proslijedio loptu Sahitiju, koji je pobjegao obrani gostiju, ušao je sam u kazneni prostor i zatresao mrežu Belupa - 1:0.

Domaćini nisu stali nakon što su zabili vodeći zgoditak, zaprijetili su Katić i Kalinić, vratar Sušak fantastičnim je obranama zaustavio teške i neugodne udarce.

Domaćini su do drugog gola stigli u 26. minuti, nakon gužve pred vratima gostiju najspretniji je bio Grgić, koji je iz blizine ljevicom poslao loptu u mrežu Belupa.

Bio je to njegov prvijenac u bijelom dresu.

Na otvaranju drugog dijela u prilici je bio Čolina, njegov udarac obranio je Sušak.

Krenula je kontra, Laušić je idealno uposlio Zapatu koji je pobjegao Elezu i s desetak metara sa desne strane kaznenog prostora pogodio je desni donji kut nemoćnog Subašića.

Ostali su gosti bez igrača u 62. minuti, pocrvenio je Bosec koji je zaradio drugi žuti zbog prekršaja na Livaji.

I prvi žuti u 4. minuti dobio je je zbog prekršaja na istom igraču.

Bijeli su do trećeg gola došli nakon dosuđenog jedanaesterca, vratar Sušak srušio je u kaznenom prostor Čolinu, glavni sudac pokazao je na bijelu točku, Livaja je bio siguran egzekutor.

Trener Slavena Belupa Zoran Zekić zaradio je veliki pljesak navijača Hajduka, kada je službeni spiker pročitao njegovo ime.

Razlog?

U najavi susreta na kraju presice i on se uključio u akciju navijača za povratkom Ivana Perišića u Hajduk, izgovorio je poznatu rečenicu: Ivane, vrime je!

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.