HAJDUK POBIJEDIO RIJEKU

Mijo Caktaš u 94. minuti kaznio pogrešku obrane

Srijeda, 10. veljače 2021. 20:11 Napisao/la  SC

Nogomet je još jednom pokazao koliko može biti nepredvidljiv, Rijeka ni prema čemu viđenom do 94. minute nije trebala izgubiti utakmicu

Mijo Caktaš u 94. minuti  kaznio pogrešku obrane

Prva HNL - 5. kolo

RIJEKA - HAJDUK 0:1

Igralište na Rujevici. Bez gledatelja

Sudac: Dario Bel (Osijek) 7

VAR sudac: Marin Vidulin (Kanfanar)

Stijelac: 0:1 Caktaš (90+4)

Žuti kartoni: Kulenović (59), Vukčević (77), Vušković (85)

RIJEKA: Nevistić - , Galović 5,5, Smolčić 6, Capan 6 (89 Lepinjica -), Tomečak 6, Čerin 6, Mudražija 5,5 (61 Menalo 5,5), Štefulj 5 (61 Vukčević 5), Pavičić 6, Andrijašević 6, Kulenović 5,5 (61 Yateke 5)

HAJDUK: Kalinić 6,5, Vušković 6, Dimitrov 6, Simić 6, Todorović 6, Jurić 5,5, Nejašmić 5,5, Čolina 5,5, Jakoliš 5,5 (85 Čuić -), Atanasov 5,5 (54 Caktaš 6,5), Umut 6

Hajduk je pobijedio (1:0) Rijeku u zaostaloj utakmici 5. kola odigranoj na Rujevici.

U 94. minuti na ubačenu loptu slijeva skočio je Galović, koji je glavom loptu okrznuo tako da je na drugoj vratnici zaboravljeni Caktaš imao vremena loptu primiti na prsa prije nego što je sa 6 metara rutinski zatresao mrežu za veliko veselje na klupi Hajduka - 0:1.

Nogomet je još jednom pokazao koliko može biti nepredvidljiv, Rijeka ni prema čemu viđenom do 94. minute nije trebala izgubiti utakmicu.

Naprotiv!

Hajduk je pobijedio Rijeku praktično jedinim udarcem u vrata nakon što je postavljena riječka obrana u sudačkoj nadoknadi reagirala neshvatljivo opušteno!

S obzirom na dvije izgledne (Mudražija, Andrijašević) riječke šanse u nastavku  tijekom ne baš sadržajne utakmice i posebice na način igre Rijeke zbog čega Nevistić nije imao posla, trener Simon Rožman prvi put u nastavku sezone ima sportsko pravo žaliti zbog jednog poraza.

Rožman je utakmicu počeo u najjačem sastavu, od standarnih prvotimaca izostao je samo Lončar.

Na klupi su ostali po vokaciji bočni napadači Murić i Menalo, što znači da je trener Rijeke odlučio povećati koncentraciju kvalitete u središnjici.

Od prve minute bilo jer uočljivo da je Rožman drugačije zatvorio središnji blok nego u prethodnim utakmicama, posebice (među)prostor između zadnjih linija.

Takva igra Rijeke možda nije atraktivna, ali je jedino učinkovita u obrani.

Na drugoj strani, trener Paolo Tramezzani također je počeo igrati u zatvorenijoj varijanti s trojicom stopera, ulog je očito bio velik.

Ostavio je na klupi Caktaša, dok su Posavcu, Jairu, Jradiju i Diamantakosu prije utakmice utvrđeni simptomi COVID-a, pa trener Hajduka nije imao dovoljno igrača da popuni zapisnik.

U 12. minuti Umut je izmaknuo pažnji riječkih stopera, Nevistić je bio preblizu na ulasku u kazneni prostor da bi napadač Hajduka mogao nešto konkretno napraviti.

Bila je je to najveća opasnost za riječkog vratara do odmora.

U 14. minuti Rijeka je osvojila loptu dok je Hajdukova obrana pokušala izaći iz svoje trećina, Čerin je proigrao Kulenovića na lijevoj strani, napadač Rijeke uspio se izboriti za otvorenu poziciju, sa 17 metara loptu je poslao u lijevu Kalinićevu vratnicu.

Bila je jedina riječka prilika do odmora.

U 40. minuti Jurić sa 14 metara glavom loptu dodao Nevistiću, statistički bio je to jedini udarac u okvir vrata na objema stranama.

Sadržaj utakmice odgovarao je ambijentu, sve su važnije rubrike u izvještajima bile prazne kao tribine.

Riječka momčad drugi dio utakmice počela je puno agresivnije, momčad Hajduka petnaestak prvih minuta nije mogla preći preko polovice igrališta, visoki riječki presing dvaput je iznudio poremećaj u rasporedu gostujuće obrane.

U 49. minuti Pavičić se uspio okrenuti pokraj Todorovića, udarac s 14 metara nije bio dovoljno snažan da Kalinić ne bi uhvatio loptu.

U 55. minuti Rijeka je stvorila najbolju priliku do tada, točnije, Pavičić je s loptom ušao u zadnju trećinu slijeva i stvorio višak igrača, proigrao Mudražiju na desnoj strani kaznenog prostora, veznjak Rijeke loptu je poslao visoko preko gola s 10 metara iskosa.

U 61. minuti Rožman je na teren poslao trojicu igrača među kojima je jedan bio debitant (Vukčević), dvojica napadača (Menalo, Yateke) trebali su pojačali pritisak na splitsku obranu, ali se u riječkoj središnjici promijenio raspored pa se gostima otvorio veći prostor za kontre.

U 64. minuti Umit je ostao sam na lijevoj strani, vratio je loptu prema sredini natrčalom Jakolišu, koji je ušao u kazneni prostor slijeva, udarac s 10 metara bio je neprecizan...

Bila je to jedina iole ozbiljnija prilika Hajduka u nastavku susreta sve do sudačke nadoknade.

Na kraju utakmice Andrija Vukčević je trima povezanim potezima pokazao zanimljivu kvalitetu, prvo je protutnjao lijevom stranom i ubacio, zatim (82) je na ulasku u kazneni prostor slijeva vanjskim "felšom" loptu silovito poslao u bliži kut, Kalinić je bio na pravom mjestu.

U 83. minuti Vukčević se varkom oslobodio pratnje na lijevoj strani, ubacio desnom nogom na peterac, Andrijašević nije bio pravodoban u procjeni skoka da bi pravilno loptu zahvatio glavom.

Na žalost Rijeke, u sudačkoj nadoknadi Vukčević nije pravodobno zatvorio Caktaša na drugoj vratnici.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.