Prva HNL: Hajduk pobijedio Osijek na Opus Areni pogotkom Marka Livaje

Srijeda, 08. studenog 2023. 19:05 Napisao/la  SC

Cijelo drugom poluvrijeme Osijek je kroz agresivni pritsak pokušao iznuditi pogrešku splitske obrane

Kristija Lovrić
Kristija Lovrić

Hajduk je pobijedio Osijek na Opus Areni u zaostaloj utakmici 3. kola čime je na vrhu ljestvice preskočio Rijeku, koja zaostalu utakmicu 4. kola u Velikoj Gorici igra iduće godine.

U 95. minuti Kristijan Lovrić udario je snažno po lopti s 18 metara, lopta je udarila u gredu!

Bila je to zadnja osječka prilika za izjednačenje tijekom drugoga poluvremena koje je splitska momčad provela na svojoj polovici.

Cijelo drugom poluvrijeme Osijek je kroz agresivni pritsak pokušao iznuditi pogrešku splitske obrane, lopta je stalno kolala oko kaznenog prostora gostiju, ali izglednih prilika Osijek nije imao.

Splitska momčad uspjela je sačuvati prednost iz prvoga dijela, Mislav Karoglan nastavio je pozitivan niz na klupi Hajduka.

Treba istaknuti da je Pukštas glavom loptu poslao u stativu nakon ubačaja iz kuta u rijetkom izlasku Hajduka na osječku polovicu.

U prvom dijelu Hajduk je igrao bolje, splitska momčad bila je okomitija i opasnija, stvorila je nekoliko obećavajući situacija, ali je pogodak postignula nakon velike pogreške Vedrana Jugovića.

Kapetan Osijeka u pokušaju da vrati loptu svojim stoperima odigrao je Sahitiju, koji je odmah Livaju s loptom poslao prema Malenici, napadač Hajduka mirno je prebacio loptom vratara Osijeka i odlučio pobjednika - 0:1.

OSIJEK: Malenica, Manev (46 Pušić), Bralić, Duarte, Gržan, Nejašmić, Brlek (46 Caktaš), Jugović (86 Matković), Dambrajev (46 Bukvić), Omerović (78 Lovrić), Mierez

HAJDUK: Lučić, Sigur (90 Kalik), Uremović, Šarlija, Diallo, Pukštas, Žaper, Krovinović (68 Odjida-Ofoe), Sahiti (68 Trajkovski), Dajaku (58 Moufi), Livaja

Utakmica 3. kola: Osijek - Hajduk 0:1 (Livaja 42)

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.