1. HNL: Hajduk na Poljudu pobijedio Osijek u derbiju kola, VAR soba opet pomogla

Subota, 05. studenog 2022. 19:48 Napisao/la  Toni Bilić

Jan Mlakar potvrdio zasluženu pobjedu pogotkom u 79. minuti, Hajduk se učvrstio na drugom mjestu

1. HNL: Hajduk na Poljudu pobijedio Osijek u derbiju kola, VAR soba opet pomogla
Foto: HNK Hajduk/Facebook

Prva HNL - 16. kolo

HAJDUK – OSIJEK 3:1

Gradski stadion Poljud. Gledatelja 12.000.

Sudac Menelaus Antoniou (Cipar) 7

Strijelci: 1:0 Sahiti (10), 1:1 Leovac (45), 2:1 Livaja (69-11m), 3:1 Mlakar (79)

Žuti kartoni: Livaja (Hajduk), Gržan, Bralić (Osijek)

HAJDUK: Sentić 6,5, Mikanović 6, Awaziem 6, Simić 6, Melnjak 6, Vuković 6, (od 57. Fossati 6), Grgić 6 (od 90. Pukstas -), Krovinović 6,5 (od 87. Atanasov -), Sahiti 7,5 (od 90. Krolo -), Čolina 7 (od 77. Mlakar 7), Livaja 7,5

OSIJEK: Ivušić 6,5, Bralić 5, Žaper 5, Barišić 5, Gržan 5, Nejašmić (od 59. Beljo 5), Jugović 5, Leovac 5, Kleinheisler 5, Caktaš 6 (od 82. Bartolec - ), Mierez

Hajduk je zasluženo u derbiju kola pobjedio Osijek i u ovom trenutku zaostaje samo bod za vodećim Dinamom, koji ima dvije utaknmice manje.

Splićane je do tri boda pogurala još jednom VAR soba.

Bio je to dvoboj dviju momčadi koje će boriti za drugu poziciju, Dinamo je neprikosnoven u borbi za novu titulu prvaka.

Trener Hajduka neočekivano je iz početne jedanaestorice izostavio standardnog Biuka, s druge strane gostujući strateg Poms na klupi je ostavio Belju.

Domaćini su od prve mnute krenuli silovito, nakon deset minuta igre uspjeli u svojoj nakani, Čolina je presjekao napad gostiju na centru, uposlio je Livaju koji je majstorski iza leđa stopera Bralića pronašao Sahitija, koji s desetak metara puca, Ivušić je bio nemoćan - 1:0.

U samoj završnici gosti su stigli do poravnanja nakon kornera koji je izveo Caktaš, netko je od domaćina izbio loptu izvan kaznenog prostora koja je došla do Leovca, koji puca ljevicom i pogađa lijevi donji kut nemoćnog Sentića - 1:1.

Prije gola gosti su bili blizu da zatresu mrežu domaćna, nakon kornera glavom je iz blizine pucao Barišić, Sentić je sjajno reagirao, izbacio je loptu u korner iz kojeg su Osiječani stigli do izjednačenja.

Hajduk je do novog vodstva došao u 69. minuti golom Livaje s bjele točke, zabio je "panenku" uz pomoć VAR sobe koja je pozvala glavnog ciparskog suca da pogleda situaciju ispred vratiju Ivušiča.

Cipranin je pokazao na bijelu točku zbog igranja rukom, Livaja je bio nepogrešiv.

Bijeli su zabili treći gol, strijelac je bio Mlakar, koji je potvrdio zasluženu pobjedu.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.