Hajduku dobrih sat vremena igre nije bilo dovoljno da pobjedi neuvjerljivi Dinamo

Subota, 22. listopada 2022. 09:13 Napisao/la  Toni Bilić
Hajduku dobrih sat vremena igre nije bilo dovoljno da pobjedi neuvjerljivi Dinamo

Nakon najvećeg hrvatskog derbija, ogleda Hajduka i Dinama koji je odigran na gotovo ispunjenoj poljudskoj ljepotici, ništa se nije promijenilo na ljestvici.

Ostala je ista bodovna razlika, modri imaju 8 bodova više od "bilih".

Splićanima je ovo bila zadnja prilika da se barem donekle uključe u borbu za prvaka koju najavljuju od kako se Marko Livaja vratio kući.

Hajduk je odigrao odličnih šezdesetak minuta susreta, dominirali su travnjakom, sli im to bilo dovoljno da pobjede Dinama čiji su igrači u istom razdoblju više šetali nego što su trčali.

Odigrali su onoliko kako im je bilo dovoljno da ostanu neporaženi.

Mnogi igrači u modrim dresovima nisu se niti oznojili.

Bilo je očigledno da su dinamovci u mislim bili okrenuti dvoboju protiv Milana u Ligi prvaka, koji ih očekuje u utorak navečer u Maksimiru.

Splićani su odigrali najboljih sat vremena u dosadašnjem tijeku sezone, uspjeli su zabiti samo jedan gol, dakako da je strijelac bio Marko Livaja, iako su imali još poneku izglednu priliku koju nisu iskoristili, prije svega Vuković koji u samoj završnici susreta nije uspio iz neposredne blizine ubaciti loptu u mrežu.

Nakon sat vremena bijeli su ostali bez snage, modri su se malo razbudili, što im je bilo dovoljno da osvoje jedan bod i ostanu na istoj bodovnoj razlici od domaćina.

Na potezu su sad čelnici Hajduka, predsjednik Lukša Jakobušić i sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

Prije svega trebaju trebaju pronaći novog trenera, jer privremeni strateg Mislav Karoglan nema kvalitetu, s njim Hajduk nikada neće biti prvak.

Ne smije ih zavarati odličnih sat vremena u derbiju, jer na drugoj strani bio je slabi, neuvjerljiv Dinamo.

Nisu uspjeli u nakani da donekle zakuhaju borbu za prvaka, sada trebaju krenuti iz početka.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.