Prva HNL: Hajduk autoritativno osvojio bodove u Velikoj Gorici

Subota, 05. veljače 2022. 16:55 Napisao/la  SC

Valdas Dambrauskas polako slaže vrlo moćnu momčad koja je u odnosu na prvi dio sezone pojačana Ferrom i Grgićem

Marko Livaja (Hajduk) i Kristijan Lovrić (Gorica)
Marko Livaja (Hajduk) i Kristijan Lovrić (Gorica)

Hajduk je autoritativno osvojio bodove u Velikoj Gorici, Valdas Dambrauskas polako slaže vrlo moćnu momčad koja je u odnosu na prvi dio sezone pojačana Ferrom i Grgićem.

U 3. minuti Krovinović je ubacio iz prekida slijeva, Ferro je ostao sam na drugoj vratnici, stasitom stoperu nije bilo teško glavom poslati loptu u mrežu u debiju za Hajduk - 0:1.

Do odmora je Livaja povećao prednost iz kaznenog udarca nakon što je Steenvoorden igrao rukom, što znači da su gosti dva pogotka postignuli nakon neforsiranih domaćih pogrešaka.

U prvom dijelu osim u rezultatu sve je bilo izjednačeno, svaka je momčad propustila realizirati po jednu veliku priliku.

Prvo je Livaja istrčao ispred pravodobnog Kahline nakon što je Grgić oteo loptu neopreznom Steenvoordenu, a onda je Lovrić stvorio višak i pripremio šansu Delfiju, koji se odlučio za neprecizni pokušaj asistencije Dieyeu.

U drugom dijelu Hajduk je mirno kontrolirao rezultat i znalački iskoristio dvije prilike, domaćin je samo jednom (Lovrić) zaprijetio, Kalinić je dobro reagirao.

U 57. minuti Livaja je preciznim dubinskim proigravanjem izbacio Steenvoordena iz igre, Mlakar je istrčao ispred Kahline i pogodio - 0:3.

U 82. minuti Mikanović je povratno odigrao Livaji, najbolji igrač Hajduka mirno je loptu plasirao loptu u malu mrežicu - 0:4.

GORICA: Kotarski, Mitrović, Steenvoorden, Krizmanić, Keita, Suk (77 Stojanovski), Babec, Delfi (46 Dvorneković), Kalik (62 Pršir), Lovrić (86 Sroler), Dieye (46 Da Cruz)

HAJDUK: Kalinić, Katić, Elez, Ferro (86 Simić), Lovrencsics (75 Mikanović), Grgić, Atanasov (75 Sahiti), Krovinović, Melnjak (46 Čolina), Livaja, Mlakar (60 Ljubičić)

Utakmica 22. kola: Gorica - Hajduk 0:4 (Ferro 3, Livaja 39-11m, 82, Mlakar 57)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.