MAXTV PRVA LIGA

Istra 1961 i Hajduk odigrali bez pogodaka

Nedjelja, 22. srpnja 2012. 22:10 Napisao/la  SC

Utakmica 1. kola MAXtv Prve lige: Istra 1961 - Hajduk 0:0. Obje momčadi propustile su svoje prilike

Utakmica 1. kola MAXtv Prve lige

ISTRA 1961 - HAJDUK 0:0

Stadion Aldo Drosina. Gledatelja: 5000

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka)

Istra 1961: Prskalo, Sušić, Stranatić, Čagalj, Milić, Blagojević (32 Linić), Jerković, Prgomet, Prelčec (74 Jugović),  Roce (90+1 Ottochian),  Križman

Hajduk: Blažević, Vršajević, Jonjić, Maloča, Jozinović, Radošević, Andrijašević (75 Kukoč),  Caktaš, Luštica (46 Trebotić), Maglica (53 Sušić), Vukušić

Istra 1961 i Hajduk podijelili su bodove u utakmici koja se ne može opisati odveć kvalitetnom. Utakmica je obilovala nadprosječnim ritmom za hrvatske prilike, ponajprije zbog mlade i poletne momčadi Hajduka koja protežira agresivnu brzu s puno trčanja. Trener Istre Igor Pamić nije se u prvom dijelu taktički posvetio napadu, pa se glavnina duela događala oko središta igrališta. Lagana terenska inicijativa Istre više je bila posljedica Hajdukova načina igre negoli domaćeg pritiska. Taktika Miše Krstičevića bila je  jednostavna, bijeli su nekoliko puta agresivno oduzeli loptu i onda se brzo ostvarali u kontrama ili polukontrama. Na taj način dvaput su stvorili izgledne prilike, oba puta iz drugog plana utrčao je Andrijašević.

U 11. minuti Andrijašević se ubacio desnim bokom, dotrčao gotovo do Prskala, koji je brzom reakcijom obranio udarac. U 29. minuti Prskalo je bio nemoćan kada se Andrijašević ubacio u prazan prostor između stopera i lobom pokušao pogoditi mrežu. Nije bio precizan, najbolja prilika za Hajduk nije iskorištena. Da bi okomitija i konkretnija Hajdukova igra dobila konkretan smisao nedostajao je raspoloženiji Ante Vukušić, koji nekoliko puta u situacijama "jedan na jedan" nije reagirao odlučnije.

Istra je teško pronalazila prolaze kroz Hajdukovu obranu u prvom dijelu, a najopasniji je bio lijevi branič Milić. U 27. minuti Milić je snažno udario po lopti, koja je završila u bloku. U 34. minuti Milić nije iskoristio neočekivano Andrijaševićevo proklizavanje kada mu se otvorila dobra pozicija za udarac.

U drugom dijelu Istra je krenula puno odlučnije, kroz posjed lopte domaćini su počeli pritiskati obranu gostiju. U prvih petnaestak minuta nastavka Istrani su stvorili nekoliko situacija (Prgomet 48, Linić 49) iz kojih se mogao dogoditi pogodak. U 52. minuti pogodak se nije dogodio, jer je Linić zamalo promašio cilj, lopta je prošla uz desnu vratnicu.

Podređeni Hajduk prvi je put ozbiljno prešao preko središta igrališta u 57. minuti i propustio veliku priliku. Sušić je promašio loptu, Vukušić sam krenuo prema Prskalu, ali napadač Hajduka nije imao svoj dan. Vukušić se brzopleto odlučio za neprecizan pokušaj lobom.   

Pritisak Istre nije jenjavao do zadnjih desetak minuta, od svega što se zbivalo u gužvi pred Hajdukovim kaznenim prostorom jedino što se opasno za goste dogodilo bila su dva Križmanova udarca glavom. Prvi je u 69. nakon ubačaja iz kuta obranio Blažević, a u 77. minuti Križman nije dobro zahvatio odbijenu loptu koja je završila pokraj vratiju.


Tek je u zadnjih desetak minuta Hajduk uspostavio terensku ravnotežu, čak je i preuzeo inicijativu, ali u momčadi Hajduka nije bilo dovoljno individualne kvalitete za nešto više od boda. Za Istru važi ista konstatacija bez obzira što je Križmanov udarac u 3. minuti sudačke nadoknade mogao odlučiti pobjednika.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.