Gradski vrt odlazi u povijest, Osijek dobiva novi stadion prije nego Rijeka

Utorak, 02. kolovoza 2016. 16:34 Napisao/la  SC

Čekamo predračun za rušenje cijelog stadiona. To će biti iznos od nekoliko milijuna eura, ali, osobno, jedva čekam gradnju novog stadiona, kaže Ivan Meštrović


Do prošle godine činilo se da će Rijeka prva u HNL-u dobiti novi stadion na Kantridi nakon što je Rujevica dobila status zamjenskog stadiona.

Ima Rijeka u ovom trenutku važnijih problema od novog stadiona, a prema svemu sudeći prvi novi stadion u HNL-u dobit će Osijek.

Predsjednik Uprave Osijeka Ivan Meštrović prije mjesec dana izjavio je da novi vlasnik Osijeka neće graditi novi stadion na novoj nego na postojećoj lokaciji. Slično je na početku obećao Damir Mišković, ali su se njegovi planovi  zakomplicirali zbog izgradnje dodatnih sadržaja na pomorskom dobru.

- U tjednu uoči susreta s Hajdukom izaći ćemo s imenom generalnog sponzora te s konačnom odlukom o gradnji stadiona. Što se generalnog sponzora tiče, mogu samo reći da je čelni čovjek te tvrtke došao na utakmicu s Rijekom. Radi se o jakom inozemnom građevinskom poduzeću. Kada je u pitanju stadion, reći ću dvije stvari. Samo ispitivanje statike velike zapadne tribine stajalo je 700.000 kuna. To smo učinili i sad čekamo predračun za rušenje cijelog stadiona. To će biti iznos od nekoliko milijuna eura, ali, osobno, jedva čekam gradnju novog stadiona jer ovaj postojeći našim navijačima ne pruža zadovoljavajući komfor, kaže Meštrović za Glas Slavonije.

Kako će izgledati novi stadion nije poznato!

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.