Goran Sablić otkrio razloge ostavke, igrači nemaju novca za stanarine

Utorak, 19. srpnja 2016. 20:54 Napisao/la  SC

Financijska situacija je teška, braća Slaven i Jozo grčevito se bore da je što prije saniraju, kaže Sablić


Sada već bivši trener RNK Split Goran Sablić otkrio je zbog čega je svoj mandat stavio na raspolaganje vlasnicima kluba Slavenu i Jozi Žužulu, koji su prihvatili ostavku i za novog trenera imenovali Vjekoslava Lokicu:

- Poraz od Rijeke nije razlog zbog čega sam svoj mandat stavio na raspolaganju. Štoviše, braća Žužul su tražili od mene da ostanem i dalje, no to nisam mogao prihvatiti. Glavni je razlog što sam fizički i psihički bio potpuno ispražnjen. Bio sam trener i sportski direktor, nakon svakog treninga dolazio bi mi neki od igrača i pitali kada će dobiti plaću. Nisam im mogao dati odgovor, koji bi ih zadovoljio. Financijska situacija je teška, braća Slaven i Jozo grčevito se bore da je što prije saniraju. Neće Split ispasti iz lige, momčad ima igrački potencijal, samo trebaju svi skupa imati strpljenja. Protiv Rijeke nisam mogao računati na 6, 7 ozlijeđenih igrača, Vidovića, Franjića, Mišića, Grubišića, Jukića... Da su bili zdravi, svi bi oni bili u početnoj momčadi. Želio bih se zahvaliti Slavenu i Jozi Žužulu na ukazanoj povjerenju. Najprije ću se malo odmoriti, potom ću se nastaviti educirati, trenerski život je moja budućnost, kazao nam je Sablić.

Nije nikakva tajna da RNK Split muče financijski problemi, igračima klub duguje nekoliko mjesečnih plaća. Igrači moraju izlaziti iz stanova, jer nisu u mogućnosti plaćati stanarinu.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.