Gabrijel Boban, napadač Osijeka: Zašto ne bismo mogli eliminirati Rijeku u Kupu?

Četvrtak, 23. veljače 2017. 14:13 Napisao/la  SC

Ne znam zbog čega smo tako nervozno otvorili susret, poslije, kada smo se sredili, pokazali smo kako se možemo nositi s Rijekom, kaže Boban

Gabrijel Boban bio je najopasniji igrač Osijeka u utakmici protiv Rijeke.

Nekadašnji igrač Pomorca svojedobno je bio na popisu želja riječkog prvoligaša, ali je njegova karijera otišla drugim smjerom.

Danas Boban predvodi napad momčadi koja je slovila kao pritajeni favorit prije utakmice protiv Rijeke, ponajviše zbog toga što je Osijek tijekom priprema ravnopravno igrao protiv moskovskog Lokomotivam, kijevskog Dinama, Spartaka...
 
- Velika je razlika igrati protiv takvih momčadi, igra se puno brže i čvršće. Znam, pitat ćete se kako smo tamo mogli parirati, a protiv Rijeke se to nije iskazalo. Ta preobrazba ne ide preko noći, ali uvjeren sam kako ćemo mi već ovog proljeća biti sposobni igrati na taj način. Evo, već protiv Lokomotive imamo priliku. Žao mi je samo što nisam zabio pogodak protiv Rijeke i što smo izgubili. No važno je da sam sada pun samopouzdanja, ako nastavim igrati kao protiv Rijeke, doći će i pogoci, uopće se ne brinem za to, kaže Boban za Glas Slavonije.

Rijeka i Osijek ponovo će igrati iduću srijedu (18.30), na Rujevici se igra prva utakmica polufinala Kupa:

- Odmah smo na početku prvenstva morali igrati protiv najtežeg mogućeg suparnika. Ne znam zbog čega smo tako nervozno otvorili susret, poslije, kada smo se sredili, pokazali smo kako se možemo nositi s Rijekom, ali u nastavku smo opet previše griješili i izgubili. Žao nam je zbog toga, ali ne treba očajavati. Bio je to tek prvi susret u ovoj polusezoni. Bit ćemo mi bolji u susretima koji dolaze. Zašto ne bismo mogli eliminirati Rijeku u Kupu? Samo ne smijemo toliko griješiti. Kup je uvijek nepredvidljiv, čak i kad se igraju dvije utakmice. Uostalom, kakvi bismo sportaši bili ako ne bismo vjerovali u uspjeh. Rijeka je odlična momčad, ali moramo joj kroz Kup pokušati uzvratiti za ove prvenstvene poraze, zaključuje Boban.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.