Franko Andrijašević održao riječ, najbolji igrač Rijeke odlazi u Standard

Subota, 17. lipnja 2017. 09:37 Napisao  I. V.

Polovica transfera pripada Dinamu, koji je aktivno sudjelovao u pregovorima sa Standardom od početka ove godine

Franko Andrijašević novi je igrač Standarda iz Liegea.

Prema pisanju belgijskih medija, u petak je  finaliziran dogovor između Rijeke i belgijskog kluba,  kontakti traju negdje od veljače ove godine.

Standard će Rijeci platiti 4,5 mil. eura s bonusima za najboljega igrača HNL-a, što je jedan od najvećih iznosa u povijesti belgijskog kluba.

Andrijaševića u Liegeu očekuju već idući tjedan, što znači da neće igrati pretkola Lige prvaka za Rijeku.

Olivier Renard, sportski direktor Standarda, bio je proteklih mjeseci dovoljno uporan da Standard dovede najboljega strijelac Rijeke, ali najzaslužniji za transfer je ipak Andrijašević.

Belgijski novinari ističu da je Andrijašević održao obećanje s početka pregovora, Standard je u pregovorima imao prednost pred ostalim klubovima (Gent, C. Vigo...), što će navijačima kluba iz Liegea biti drago čuti.

Rijeka će zaraditi polovicu iznosa od Andrijaševićeva transfera, druga polovica pripada Dinamu, koji je aktivno sudjelovao u pregovorima sa Standardom od početka ove godine.

Dva kluba koji su se prošle sezone borili za prvaka dijele zaradu od prodaje igrača koji je odlučio prvaka.

Toga ima samo u državi Hrvatskoj!

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.