ISTRA 1961 - RIJEKA Fausto Budicin: Trenutno nije bitno da li će doći novi igrači, bitno je da moram razmišljati samo o utakmici s Rijekom

Srijeda, 27. siječnja 2021. 09:21 Napisao/la  SC

Puno nam znači ovaj susret kao i našim navijačima, zato želimo ostvariti pozitivan rezultat, kaže trener Istre 1961

Fausto Budicin
Fausto Budicin Foto: NK Istra 1961

Istra 1961 i Rijeka (15) u Puli igraju zaostalu utakmicu 12. kola.

Momčadi su se za utakmicu pripremale u razzličitim ozračjima, Istra 1961 je pobijedila Slaven Belupo, Rijeka je poražena u Varaždinu:

- Znamo svi kakva je kvaliteta Rijeke, u zadnje vrijeme imaju odličnu tradiciju na Drosini pa im to dođe praktički kao domaći teren. Vjerujem da će biti maksimalno motivirani, posebice nakon kiksa s Varaždinom, bit će željni isprati gorčinu poraza. Što se nas tiče, u dobrom smo psihološkom momentu. Nažalost, imamo određenih problema sa sastavljanjem momčadi zbog ozljeda i bolesti. Puno nam znači ovaj susret kao i našim navijačima, zato želimo ostvariti pozitivan rezultat, kaže Fausto Budicin, trener Istre 1961.

Budicin ne može računati na Tomaševića, Einara, Fuentesa, Lisice, Vuka, Navarra, Blagojevića, Istra 1961 vaši za pojačanjima u borbi za ostanak:

- Iskreno, ne očekujem nove igrače, jer ako nismo doveli ništa do sada, ne vjerujem da ćemo dovesti nešto uskoro. Ako dovedemo super, ako ne, isto super, imamo to što imamo, ne tražim alibi, samo tražim maksimalnu borbenost. Treba biti iskren i reći da su razlike u HNL-u dosta izražene između gornjeg i donjeg doma, ali nećemo plakati, samo želim izvući maksimum iz momčadi. Svi imamo zajednički cilj, ostvariti ostanak. Meni trenutno nije bitno da li će doći novi igrači, da li će Gržan otići, bitno je da moram razmišljati samo o utakmici s Rijekom i kako da izvučemo pozitivni rezultat. Ne treba dovoditi igrača samo da bi se dovelo, ako možemo dovesti dva kapitalca koji će odmah raditi razliku, OK, ako ne možemo, nećemo razbijati glavu s tim. Love nema i moramo se snalaziti kako znamo, zaključio je Budicin.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.