ISTRA 1961 - HAJDUK Fausto Budicin: Moramo početi osvajati bodove, a da li će to biti na lijep ili ružan način najmanje je bitno

Subota, 31. listopada 2020. 09:58 Napisao/la  SC

Gledamo na utakmicu kao neku vrstu iskupljenja zbog poraza u zadnjoj utakmici, kaže trener nogometaša Istre 1961

Fausto Budicin
Fausto Budicin Foto: www.istra1961.hr

Istra 1961 danas (15) u Puli igra protiv Hajduka:

- Spremili smo za Hajduk dvije-tri opcije, a kojoj ćemo se prikloniti ovisit će dijelom i o sustavu na koji će se odlučiti protivnik. No, poanta svega je da nogomet nije matematika te nije bitno hoćemo li u postavi imati sedam ili četiri stopera, već da oni koji budu igrali odrade zadatke koje dobiju, kako u fazi obrane, tako i u fazi napada. Ne želim nikakve nesporazume, odnosno da netko kaže da nije znao, nije bio ili nije čuo, već da svatko točno odradi ono što se od njega traži. Moramo početi osvajati bodove, a da li će to biti na lijep ili ružan način najmanje je bitno. Trebamo biti puno čvršći te se boriti za svaku loptu kao da nam je posljednja i u glavi nam mora biti da jedino ako smo na maksimumu svojih mogućnosti, onda možemo odigrati protiv Hajduka i nadati se dobrom rezultatu. Svaki igrač mora biti maksimalno odgovoran, maksimalno koncentriran i maksimalno učinkovit u duelima u fazi napada i u fazi obrane. Ako ta tri preduvjeta budu ostvarena, onda možemo uzeti nešto na današnjoj utakmici, kazao je trener Istre 1961 Fausto Budicin.

Dva tjedna Istra 1961 se pripremala za današnju utakmicu zbog toga što je odgođena utakmica 9. kola protiv Osijeka, u 8. kolu Istra 1961 je u Koprivnici doživjela najteži poraz (1:5) u Budicinovu mandatu.

- Svi znamo tko je Hajduk i što očekuju od utakmice. Meni je najviše žao što neće biti publike i što nećemo imati podršku navijača, to je mali hendikep za nas. Gledamo na utakmicu kao neku vrstu iskupljenja zbog poraza u zadnjoj utakmici, rekao je Budicin.

Hajduk je prije današnje utakmice također opterećen porazom u 8. kolu, Šibenik je odnio bodove sa Poljuda.

I Hajduk nije igrao utakmicu 9. kola, odgođena je utakmica protiv Lokomotive, momčadi je fizički svježa:

- Ne treba biti puno pametan za reći što se očekuje. Dobar Hajduk i pobjeda. Optimizam temeljim na treninzima i vidim kako momci rade. Poraz od Šibenika nam je došao da se svi zamislimo. Ako su neke stvari prije bile kvalitetne, rezultati ih nisu pratili. Mislim da bi Šibenik mogao biti prekretnica. Bit će promjena. Sigurno nešto moramo napraviti drugačije. Istra 1961 svake godine ima probleme. Imaju svoje planove, želje, ideje. Sigurno će se bacati na glavu. Kada ste zadnji na tablici morate svaku utakmicu ići 300%. Ozbiljno shvaćamo ovu utakmicu. Fokusirani smo na nas. Uz sav respekt moramo pokazati svoju kvalitetu, kazao je trener Hari Vukas.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.