Elvis Scoria, trener Slaven Belupa: Došli smo u trenutku kada je Hajduk u najboljoj formi

Ponedjeljak, 03. ožujka 2014. 09:53 Napisao/la  I. J.

U prvom dijelu utakmice to je bilo jedno od boljih naših izdanja. Veseli me da smo utakmicu završili prije sučeva zvižduka. Prije se u nazovi lakšim utakmicama, uvijek odvijala neka drama, kaže Igor Tudor

Elvis Scoria doživio je poraz u debiju na klupi Slaven Belupa. Prije utakmice protiv Hajduka momčad Slavena mogla se uzdati u pozitivnu Scorijinu seriju na Poljudu, čim je utakmica počela vidjelo se da će seriji doći kraj:

- Hajduk je dominirao, posebno u prvom poluvremenu. Pokušali smo parirati, ali s bočnim igračima imali smo puno problema, brzo smo primili gol. Hajduk je vrlo dobar, došli smo u trenutku kada su u najboljoj formi. Malo su maknuli nogu s gasa u drugom dijelu, pa smo došli do daha, ali... Imamo problema i sa samopouzdanjem, već kod 0:2 vidjelo se da nemamo vjere da možemo nešto više napraviti u Splitu. Ostvarili smo tri pobjede u 24 kola, to je problem od jučer i na meni je da stvorim kompaktnu ekipu. Puno toga moramo popraviti. Nismo imali odgovor na Hajdukovu brzu igru. Kad smo zatvorili sredinu, otvorili smo bokove, Vršajević i Jozinović radili su nam probleme. Da, mijenjao sam taktiku već u 18. minuti, nije bila ozljeda... Nije pomoglo.

Scoria je doživio poraz na Poljud nakon devet godina, sedam utakmica nije izgubio utakmicu protiv Hajduka u Splitu:

- Nisam razočaran, netko nekad mora prekinuti niz. Samo da se sad moj Slaven izvuče, samo mi je to bitno, rekao je Scoria.

Nogometaši Hajduka pobijedili (3:0) su Slaven Belupo, odigravši jednu od najboljih utakmica u sezoni. Povici odobravanja s tribina: Ovo je Hajduk!, najbolje opisuju tok utakmice u kojoj su Splićani dominirali od početka do kraja:

- U prvom dijelu utakmice to je bilo jedno od boljih naših izdanja. Veseli me da smo utakmicu završili prije sučeva zvižduka. Prije se u nazovi lakšim utakmicama, uvijek odvijala neka drama. Čestitke momcima, ali sad se odmah okrećemo onom pravom ispitu koji nas čeka, Istri u Puli, našem tradicionalno nezgodnom protivniku. U prvom dijelu smo izgubili, okrećemo se odmah tome. Spremamo se za mali rat, kaže trener Hajduka Igor Tudor.

Hajduk raste iz utakmice u utakmicu, protiv Slavena Belupa ostvario je posjed lopte od čak 81 posto:

- Svaka bi utakmica trebala biti pomak naprijed, a ne smiješ se zadovoljiti. Koliko god je važan posjed, važan je i trenutak kad izgubiš loptu. Da igrači dobiju naviku da u trenutku gubitka lopte odmah oduzimamo loptu. I da posjed iskoristimo utrčavanjima, okomitim dodavanjima, smatra Tudor.

Trener Hajduka u mislima je u Puli, Splićani tradicionalno loše prolaze u utakmicama protiv Istre:

- Nema većeg motiva od dva poraza koja smo doživjeli u prvom dijelu. Spremamo se za mali rat u Puli i želimo nastaviti seriju, zaključuje Tudor.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.