Elvis Brajković: Volim nogomet, navijam za nogomet, volio bih da danas pobjedi nogomet!

Subota, 07. listopada 2023. 10:52 Napisao  I. V.

Mi nikada u Rijeci nismo radili bogove od igrača, nikada ni jedan igrač Rijeke nije bio tako obožavan u Rijeci kao Livaja u Splitu, kaže Brajković

Elvis Brajković:  Volim nogomet, navijam za nogomet, volio bih da danas pobjedi nogomet!

Rijeka i Hajduk danas igraju za prvo mjesto, od 18.30 sati počinje utakmica na Rujevici koja je na početku ove sezone postala jako riječko uporište.

Momčad Rijeke na Rujevici pred svojim navijačima igra moćno, okomito, goropadno...:

- Slažem se da je Rijeka ove sezone puno bolje igrala na Rujevici nego na gostovanjima. Nakon dvije zadnje pobjede protiv Slavena Belupa i Rudeša u gostima svi su se suglasili, uključujući same aktere, da je bio puno prostora za napredak što se tiče igre. Razlog je vjerojatno psihološki, svi koji smo igrali nogomet znaju da je razlika igrati vani ili doma pred svojim navijačima, koji te tjeraju da budeš bolji. Druga je stvar što Rijeka ima puno prostora za napredak u igri vani, morala bi popraviti igru na gostovanjima ako se želi ostati u borbi za vrh s Dinamom i Hajdukom, kaže Elvis Brajković.

Brajković je bivši igrač Rijeke i Hajduka, koji će danas na Rujevici za platformu MAXSport komentirati najzahtjevniju utakmicu Rijeke ove sezone nakon utakmice protiv Lillea:

- Ne treba podcjenjivati, ni precijenjivati našu ligu, europske utakmice pokazale su da naši klubovi nisu tako moćni da mogu ravnopravno igrati u završnicama, naši klubovi redovito ispadaju u prvim pretkolima, Dinamo je imao velikih problema u utakmici protiv kosovskog prvaka. Naša je liga zanimljiva, jer su svi izjednačeni, ali nije na visokom nivou. Rijeka je protiv slabijih protivnika na Rujevica pokazala moć, Hajduk je druga momčad po snazi nakon Lillea koja igra na Rujevici. Nije Hajduk u rangu s Lilleom, ali Rijeka će danas imati jaki europski test koji će pokazati je li Rijeka spremna za borbu za vrh ili će kao prošle sezone voditi borbu za treću, četvrtu poziciju. Rijeka ima veliki potencijal, posebice u napadačkom dijelu. Obrana se stabilizirala na čelu s Labrovićem, zadnje utakmice stopere su igrali Dilaver i Mitrović, dolaskom Pjace momčad je dobila dimenziju više u napadu. Uz huk s tribina očekujem dobru Rijeku, napadački orijentiranu u utakmici protiv Hajduka, koji će se braniti u gustom rasporedu, neće Rijeci dozvoliti puno prostora, jer znaju u Hajduku koliko je Rijeka opasna na Rujevici. Utakmica bi mogla biti zanimljiva, Hajduk ima brzinu što Rijeci ne odgovara, posebice preko Sahitija. Obrana Hajduka se konsolidirala, nema više problema na stoperskim pozicijama kao prije, vjerujem da će Hajduk danas igrati na bod, neće riskirati, Rijeka će vjerojatno tražiti gol više, smatra Brajković.

Faktor Livaja djelomično je pokvario pozitivnu atmosferu u najavi utakmice, bilo bi dobro da na tome ostane:

- Livaja je nositelj igre u Hajduku, izaziva pozitivne ili negativne emocije, karizmatična je osoba. U Splitu da obožavaju i samim time navijači protivničkih klubova doživljavaju ga drugačije. Na Rujevici je posebno postao meta nakon incidenta tijekom boravka reprezentacije, nije važno tko je bio krivac, čim se pokušao obračunati s navijačima navukao je dodatni bijes navijača Rijeke. Ne bi njega voljeli ni da nije to napravio, čim si najbolji igrač Hajduka, već si trn u oku navijačima Rijeke, znamo kakav je rivalitet između ta dva kluba. Događalo se u prošlosti na Kantridi slično Nenadu Gračanu i braći Sharbini, kada su dolazili u dresovima Hajduka, ali oni su bili riječki igrači. Livaja je zvijezda Hajduka, možda najbolji igrač HNL-a. Mislim da bismo svi trebali biti tolerantniji, ne bismo trebali dozvoliti da prevladavaju niske strasti, ne samo prema Livaji nego prema svima, nisam pobornik onakvih poruka na plakatima u gradu iako je sve to kod nas dio folklora. Livaja je bog u Splitu, Rijeka nema taj mentalitet! Mi nikada u Rijeci nismo radili bogove od igrača, nikada ni jedan igrač Rijeke nije bio tako obožavan u Rijeci kao Livaja u Splitu. Tu počinje problem! Volio bih da danas ne bude izgreda zbog Livaje, na Rujevici je uvijek do sada bila normalna atmosfera. Volim nogomet, navijam za nogomet, volio bih da danas pobjedi nogomet, poručio je Brajković.

Standings provided by Sofascore