UPITAN UGOVOR

Kasne bankovna jamstva

Nedjelja, 09. siječnja 2022. 18:09 Napisao/la  SC

HNS prodao tv-prava na HNL za 103 mil. eura

Kasne bankovna jamstva

 Pred novu godinu u nogometnim krugovima počele su kružiti (polu)informacije da se neće realizirati ugovor s tvrtkom Endorphin Magine LTD, koja je pobijedila na natječaju HNS-a čime je stekla pravo na televizijska prava HNL-a.

Ugovor ukupno vrijedan 103 mil. eura potpisan je na deset godina, hrvatski klubovi prvu ratu trebali su dobiti na početku sezone 2022/23.

-  Ugovor je potpisan za TV prava koja počinju s 1. srpnjem 2022. godine. Očekujemo da će ispuniti sve što u ugovoru stoji. Apsolutno ništa nije sporno. Predsjednik Marijan Kustić i ja kontaktirali smo s tom firmom i nadam se da će postupiti u skladu s potpisanim, kazao je izvršni direktor Tomislav Svetina za Sportske novosti.

Prema neslužbenim informacijama tvrtka Endorphin Magine LTD trebala je bankovna jamstva dostaviti do 31. prosinca prošle godine.

Dok se čekaju bankovna jamstva čelnici hrvatskih prvoligaša i vodećih drugoligaša već su ukalkulirali dobit od tv-prava u budžete za 2022. godinu iako nije službeno definirano kako će se godišnji dijeliti 10 mil. eura.

Klubovi Prve HNL-a već imaju obrazac prema kojemu dijele novac od tv-prava, zadnji klubovi značajno bi popravili budžete s pet, šest milijuna kuna godišnjeg prihoda.

HNS i Endorphin Magine LTD ugovor su potpisali uoči finala kupa u Šibeniku:

- Naša suradnja s Endorphinom rezultat je rastućeg ugleda hrvatskih nogometnih natjecanja te je početak nove etape za hrvatski nogomet, koji u proteklih nekoliko godina proživljava procvat na području reprezentativnih rezultata, ali i na području uspjeha hrvatskih klubova. Rad i kvaliteta unutar naših klubova pomogli su nam podići međunarodni ugled hrvatskih natjecanja te sklopiti ovaj sjajan ugovor, koji će njima zauzvrat uvelike pomoći u daljnjem rastu. Siguran sam kako će se Endorphin pokazati kao odličan partner u razvoju nogometa u Hrvatskoj. Radujemo se zajedničkoj suradnji na globalnoj promociji hrvatskog nogometa te na povećanju dostupnosti naših natjecanja međunarodnoj publici, izjavio je tada bivši predsjednik HNS-a Davor Šuker.

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.