POVRATAK DINE DRPIĆA

Nogometna karijera koja se mjeri Celzijusima

Četvrtak, 05. travnja 2012. 23:33 Napisao  I. V.

U medijskoj sjeni slavne supruge Dino pokušava pronaći tračak svjetlosti u vlastitoj karijeri

Dino Drpić debitirao je 2000. godine za prvu momčad Dinama u 19. godini. Kada se pojavio na prvoligaškim travnjacima, iznimno daroviti stoper, Dinamovo dijete i sin akademski obrazovanih roditelja, odmah je postao  jedan od najvećih nogometnih potencijala hrvatske lige. Drpićeva karijera nekoliko je sezona zastajkivala između velikih očekivanja i objektivnih mogućnosti, većina obrambenih igrača ionako sporije igrački sazrijeva. U punoj igračkoj snazi, Drpić je 2007. godine debitirao za hrvatsku reprezentaciju u prijateljskoj utakmici protiv Slovačke na Kantridi. Kada se očekivalo da će dosegnuti vrhunac, počeo je sunovrat  karijere pune kontradikcija. Iste godine Drpiću je propao transfer u Bešiktaš zato jer je pokazao golu stražnjicu Torcidi, koja je neukusno zazivala ime njegove supruge.

Dino Drpić oženio je 2005. godine Playboyjevu zečicu Nives Celzijus, vjenčanje u raskalašenom Las Vegasu kao da je odredilo njegov nogometni put. Glasine da Drpić ima problema s kockom, buran javni život s atraktivnom suprugom i povremeni incidenti u noćnim pohodima, podcrtali su Drpićev život žutom bojom. Česti gost tabloida uskoro je postao stranac u vlastitom klubu, Zdravku Mamiću  dojadilo je vraćati dugove i tolerirati Drpićeve ispade. Godine 2009. godine Drpić je završio na transfer-listi, ubrzo je posuđen bundesligašu Karlsruheu. 

Odlaskom u Njemačku Drpićeva karijera nastavila je vrludati tamnom stranom ulice, ali je u novom okruženju zablistala njegova supruga. Provokativna Nives Zeljković Celzijus Drpić odmah je pridobila pažnju vodećih njemačkih tabloida, njezina seksipilnost postala je daleko tiražnija od povremenim Dinovih nastupa u dresu kluba koji je ispao u drugu ligu. Zapaženo mjesto u prvoj medijskoj ligi Nives je zaslužila uvjerljivom pobjedom u izboru za najseksi suprugu Bundeslige, kada je iza sebe ostavila zanosne obline jedne Sarah Brandter Schweinsteiger, Evageline Andreson Demichelis, itd.

A kada je dobila "kolumnu u gaćicama" u prestižnom Bildu, gospođa Drpić otkrila je zatomljeni spisateljski talent koji je razvila do neslućene razine prestižnih nagrada. Godine 2008. njezin autobiografski roman Gola istina, nazvan po kolumni, postao je bestseler čime je zaslužio nagradu Kiklop na Međunarodnom sajmu knjiga u Puli. Nagrada je prvo uskraćena, a onda i ukinuta s prozaičnim objašnjenjima, ali je autorica hit-romana dobila sudsko rješenje prema kojemu je Kiklop velikog romanopisca Ranka Marinkovića na kraju ipak pripao notornoj Goloj istini.

U medijskoj sjeni slavne supruge Dino pokušava pronaći tračak svjetlosti u vlastitoj karijeri. Ni prelazak u grčki AEK 2011. godine nije bio upješan, Drpić je dobio raskid ugovora bez prave šanse. U Rijeku je stigao kao slobodan igrač koji u kontinuitetu nije igrao skoro četiri sezone.

Dino Drpić debitirao je u dresu Rijeke protiv Zagreba, s nepune 32 godine vratio se u hrvatski nogomet kao da tek počinje nogometnu karijeru koja se posljednjih godina mjeri Celzijusima.

nives

 "Gomez ima ono nešto..", Gola istina u Bildu

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.