Dinamu kazna od 35 tisuća kuna zbog rasističkog ispada njegovih navijača

Utorak, 13. ožujka 2012. 18:35 Napisao/la  SC

Disciplinska komisija Hrvatskoga nogometnog saveza izrekla je kaznu Dinamu, zbog toga što su njegovi navijači rasistički vrijeđali Henryja Bellea

Dinamo je odlukom Disciplinske komisije Hrvatskoga nogometnog saveza dobio kaznu u iznosu od 35 tisuća kuna za incident koji se 18. veljače dogodio na kup utakmici u Puli. Tada su navijači zagrebačkog kluba rasistički vrijeđali Henryja Bellea, kamerunskog napadača Istre 1961. Belle je tom prigodom bio u očaju, nakon što je dio navijača Dinama oponašanjem majmunskog hukanja vrijeđao na najgori mogući način. Belle je čak u jednom trenutku sjeo na travnjak, suznih očiju, potpuno preneražen divljačkim ispadima dijela tribina.

Nakon te tužne epizode, pojavila se navodna izjava Bellea "Hrvatska s ovakvim divljacima ne smije u Europsku Uniju", ali je sam nogometaš demantirao da je to rekao. Uglavnom, "disciplinci" iz Rusanove su u Maksimir poslali uplatnicu s iznosom od navedenih 35.000 kuna, dok je Hajduku, za potpuno isti ispad dijela navijača odrezana kazna od - 80.000 kuna! Na prvenstvenoj utakmici Hajduka i Istre 1961 dio navijača je rasistički napao Bellea, a u teren su bacali i pirotehnička sredstva. 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.