DINAMO - ZADAR (17) Igor Štimac: Mamić i ja ostavili smo nesporazume po strani u interesu nogometa

Ponedjeljak, 16. veljače 2015. 10:34 Napisao/la  SC

Ponovljam ono što sam istaknuo kada sam došao u Zadar: u stanju smo napraviti probleme svima i nitko neće tako lako preko Zadra, kaže Štimac uoči današnje utakmice protiv Dinama

Uoči današnje (17) utakmice protiv Dinama u Maksimiru nogometaši Zadra boravili su u Međugorju, gdje trener Igor Štimac često odvodi svoje momčadi:

- Imali smo tri lijepa dana, sunčano vrijeme i solidne terene za trening na kojima smo radili na taktici i osvježenju momčadi. Recept za Dinamo? Tražili smo ga upravo u Međugorju i ukoliko se budemo držali zadataka postavljenih pred pojedince i momčad, budemo li disciplinirani, nadam se da ćemo moći biti zadovoljni na kraju. Ono što je važno kazati jest to da straha nemam ni pred kim, ali imam poštovanja. Respektiramo Dinamo, ali ponovljam ono što sam istaknuo kada sam došao u Zadar: u stanju smo napraviti probleme svima i nitko neće tako lako preko Zadra, kaže Štimac.

Dinamo je najjači u napadačkom dijelu, ovisi tko će na kojoj strani igrati, Fernandez ili Pjaca, Soudani ili Ćorić, imaju velik broj vrhunskih igrača, koji će se morati silno pomučiti da dođu do pobjede. Idemo uživati u nogometu, sigurno nas očekuje i dobar travnjak, neka se momci pokažu, najavljuje Štimac.

Utakmicu opterećuje Štimčev odnos sa Zdravkom Mamićem:

- Onoga trenutka kad nam je u kvalifikacijskom ciklusu trebalo jedinstvo, sve naše nesporazume i razmimoilaženja stavili smo sa strane u interesu hrvatskoga nogometa. Svjesno smo ušli u jednu priču koja nam je bila potrebna! To što se mnogima takav pristup nije svidio, bio je i ostao njihov problem, nije naš, naglašava Štimac.

Dinamo je apsolutni favorit u prvoj utakmici Zorana Mamića protive jedne Štimčeve momčadi:

- Zadar ima bolju momčad nego to trenutačni plasman sugerira. Nema sumnje da će bivši izbornik izvući maksimum od ovih igrača. Zadar ima i dobar start u sezonu. Pobijedili su izravnog konkurenta u borbi za ostanak, a dobru su utakmicu odigrali i u Kupu. Momčad Zadra može biti vrlo opasna iz prekida i kontranapada, ali kao i u svim drugim susretima HNL-a, sve ovisi ponajprije o tome hoći li Dinamo biti pravi, govori Mamić.

Štimac je svoju momčad prije utakmice odveo u Međugorje, Mamić je momčad Dinama odveo u Rovinj.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.