Prva HNL: Dinamo postigao pet pogodaka u Koprivnici

Subota, 23. srpnja 2022. 23:02 Napisao/la  SC

Velike zasluge za povratak Dinama u formu s kraja prošle sezone pripadaju treneru domaćina Zoranu Zekiću

Prva HNL: Dinamo postigao pet pogodaka u Koprivnici
Foto: Facebook/GNK Dinamo

Dinamo je ostvario uvjerljivu pobjedu protiv Slavena Belupa nakon dvije prilično blijede i neuvjerljive utakmice protiv Lokomotive (3:2) i Škupija (2:2).

Velike zasluge za povratak Dinama u formu s kraja prošle sezone pripadaju treneru domaćina Zoranu Zekiću, koji je postavio igru kao da ne igra protiv prvaka nego protiv momčadi koja se bori za ostanak u HNL-u.

Već u 1. minuti Mišić je prekršajem zaustavio Caimacova na ulasku u kazneni prostor, Marina je izveo kazneni udarac koji je Livakovića obranio tako da je loptu ravno odbio Marini, koji je iz drugoga pokušaja nije imao težak posao loptu poslati u praznu mrežu - 1:0.

Treća utakmica zaredom počela je šokantno za Dinamo ove sezone, ali ovog puta uslijedila reakcija dostojna aktualnog prvaka.

Dinamo je u Koprivnici odigrao najbolju utakmicu ove sezone, lakoćom je stvarao višak, imao je slobodnog prostora u izobilju u igri protiv visoko postavljene obrane.

Napunio je Dinamu mrežu Slavena Belupa, koji je rezultatski na kraju dobro prošao.

Dvaput su gosti pogađali okvir vratiju (Menalo, Oršić), nisu iskoristili nekoliko vrlo izglednih prilika, vratar Sušak dvaput je obranio teške Drmićeve udarce: prvog iz voleja, drugog s peterca...

Najbolju priliku nije iskoristio Bočkaj na kraju najbolje akcije Dinama, izašao je Bočkaj nakon izmjene loptom s Drmićem ispred Suška, koji je vrhunski reagirao...

U 7. minuti mladi Baturina u mjestu okrenuo Marinu i mirno loptu plasirao u malu mrežicu, daroviti napadač Dinama izjednačio je rezultat već u 7. minuti i pokrenuo "modru" lavinu u bijelim dresovima.

U 15. minuti Menalo je precizno ubacio zdesna, Oršić se samo naklonio glavom - 1:2.

U 19. minuti Drmić je bio najbliži lopti koju je Sušak odbio, treći poogdak ove sezone postigao je sretno - 1:3.

U 74. minuti Mišić je glavom skrenuo loptu nakon Oršićeva ubačaja iz kuta - 1:4.

U 90. minuti Špikić je snažnim i preciznim udarcem s 23 metra slijeva pogodio suprotni kut, Sušak je poludio na suigrače koji su trebali izaći u blok - 1:5.

Povrh svega treba naglasiti da je Ante Čačić u Koprivnici prvi put ove sezone igrao sa stoperskim parom Ristovski - Lauritsen.

SLAVEN BELUPO: Sušak, Bosec, Božić, Soldo, Kvržić, Marina (77 Mihalić), Bašić (46 Fanimo), Caimacov (77 Behram), Crnac, Branšteter (46 Kocijan), Hoxha (77 Žuljević)

DINAMO: Livaković, Moharrami, Ristovski, Lauritsen, Bočkaj (77 Štefulj), Mišić (81 Tolić), Ljubičić (68 Ivanušec), Baturina, Menalo, Oršić (77 Špikić), Drmić (68 Petković)

Utakmica 2. kola: Slaven Belupo - Dinamo 1:5 (Marina 2/Baturina 7, Oršić 15, Drmić 19, Mišić 74, Špikić 90)

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.