Prva HNL: Dinamo u derbiju kola pobijedio Osijek, Mislav Oršić strijelac jedinog pogotka

Subota, 13. veljače 2021. 19:33 Napisao/la  SC

U 77. minuti Dinamo ostao s igračem manje, Ristovski je za samo pet minuta dobio dva žuta kartona, Osijek kroz pritisak nije uspio izjednačiti

Oršić i Ristovski
Oršić i Ristovski

Dinamo je derbiju kola pobijedio Osijek i stekao tri boda prednosti na vrhu ljestvice nakon zanimljive i kvalitetne utakmice.

U 5. minuti ubacio je Petković, Silva je nespretno pokušao zaustaviti loptu u kaznenom prostoru, Oršić je samo pokupio loptu u trku i ispred Škorića pogodio lijevi vratarev kut - 1:0.

U 32. minuti Ivušić je sjajno obranio udarac s 12 metara, Ivanušec je stajao u idealno otvorenoj poziciji po sredini gola.

U drugom dijelu Osijek je sve više počeo riskirati kako je vrijeme prolazilo, već u 46. minuti Livaković je prvi morao ozbiljno intervenirati kada je Boharov udarac blokirao Theophile-Catherine.

U 48. minuti opet je Ivanušec imao priliku svladati Ivušića, ovaj puta vratar Osijeka nije uspio dohvatiti loptu koja je udarila u vratnicu prije nego se odbila ravno u njegove ruke dok je ležao na travi.

U 69. minuti Livaković je obranio Lončarov udarac glavom nakon ubačaja iz prekida.

Otvarala je osječka obrana sve više prostora za Dinamove kontre, nekoliko je puta zagrebačka momčad opasno ušla u završnicu, Petković dvaput zamalo znalački nije uspio asistirati...

U 69. minuti Livaković je obranio Bočkajev rezantni udarac, u 77. minuti Dinamo je ostao s igračem manje, Ristovski je za samo pet minuta dobio dva žuta kartona.

Do kraja utakmice Osijek je kroz pritisak neuspješno pokušavao iznuditi pogrešku u obrani domaćina, Dinamo ništa nije konkretno napravio u brzim izlascima iz svoje trećine.

U 101. minuti Livaković je obranio Boharov udarac iskosa zdesna i sačuvao pobjedu.

DINAMO: Livaković, Ristovski, Lauritsen, Theophile-Catherine, Gvardiol, Ademi, Franjić (81 Stojanović), Ivanušec, Majer (66 Atiemwen), Oršić (90+4 Perić), Petković

OSIJEK: Ivušić, Silva, Škorić, Lončar (88 Guti), Miloš, Vuković (62 Jugović), Brlek (88 Lopa), Bočkaj (81 Erceg), Kleinheisler (80 Pilj), Bohar, Mierez

Utakmica 21. kola: Dinamo - Osijek 1:0 (Oršić 15)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.