DINAMO - SPLIT (15) Zoran Vulić: Ne smijemo se lagati, Split mora biti puno bolji!

Subota, 28. veljače 2015. 11:05 Napisao/la  Ivan Jelić

Nismo u komotnoj situaciji, sami smo se doveli i sami se moramo izvući iz nje, kaže trener Splita


Splitovci danas (17) gostuju na Maksimiru gdje ih čeka dvoboj protiv vodeće momčadi prvenstva. Nakon dvoboja s Rijekom u Parku mladeži, pred Crvenima je novi težak ispit protiv Dinama. Neće biti lako, slaže se trener Zoran Vulić, međutim unaprijed se neće predati nikome.

- U svakoj utakmici treba tražiti tri boda bez obzira što igramo protiv naše najbolje momčadi. Šanse su takve kakve su, ali ništa u životu nije nemoguće, moramo se nadati pozitivnom rezultatu.

Već četiri i pol godine Dinamo u prvenstvu ne zna za poraz na domaćem terenu.

- To pokazuje njihovu snagu, bit će nam teško, ali ja sam davnih godina pobjeđivao na Maksimiru i nadam se da taj špurijus možemo okrenuti na našu stranu. Iako će biti teško jer Dinamo radi dobar posao, u prvom dijelu se odlijepe od ostalih, a zatim u momčad stavljaju mlade igrače i šalju ih na tržište. U ovom trenutku imaju glavu i rep, znaju što hoće i tako se ponašaju. Pogledajte koliko su samo "desetki" izbacili: Kranjčara, Modrića, Badelja, Kovačić, Halilović, Brozović... Moramo kopirati nešto što je kod njih dobro, ma koliko se možda nama to ne sviđalo.

Osvrnuo se Vulić i na utakmicu s Rijekom u Parku mladeži koja je završila rezultatom 1:1.

- Ne smijemo se lagati, moramo biti puno bolji ako hoćemo Split kakav ja želim da bude. Nismo u komotnoj situaciji, sami smo se doveli i sami se moramo izvući iz nje. Treba kvalitetno raditi jer utakmica je odraz trening, zato svi skupa moramo promijeniti mentalitet i onda će biti u redu. Momčad se ne radi na tri treninga ni tri utakmice. Nogomet je jedan proces koji traje i tek nakon pola godine se može podvući crta nekakvog rada trenera ili igrača. Ne može se na primjer Blagojevića procjenjivati nakon tri utakmice.

Vulić je na kraju dodao da sutra ne može računati na čak petoricu igrača, što je dodatna otegotna okolnost.

- Fale nam Blagojević, Woon, Rog, Mršić i Roce. To nije dobro za ovakvu utakmicu, ali koga nema, bez njega se može i mora.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.