Prva HNL: Dinamo rutinski osvojio bodove na Šubićevcu, Petković i Oršić strijelci

Nedjelja, 25. listopada 2020. 17:03 Napisao/la  SC

U drugom dijelu Dinamo je još više pojačao ritam, na kraju je ostvario čak 73 posto posjeda lopte, Šibenčani su sve manje izlazili iz svoje trećine

Mislav Oršić (Dinamo)
Mislav Oršić (Dinamo)

Dinamo je rutinski osvojio bodove na Šubićevcu u utakmici tijekom koje je novi prvoligaš pružio dostojan otpor aktualnom prvaku.

Tijekom cijele utakmice Dinamo je dominirao u posjedu lopte, stvorila je modra mčad bolje prilike, u prvom dijelu najbolje nisu iskoristili Hajrović i Ivanušec.

Oba je puta Labrović dobro intervenirao.

Najbolju priliku za vodstvom domaćini su propustili u 33. minuti, Mesa je nakon prekida loptu skrenuo glavom, Livaković je obranio udarac.

U drugom dijelu Dinamo je još više pojačao ritam, na kraju je ostvario čak 73 posto posjeda lopte, Šibenčani su sve manje izlazili iz svoje trećine, na kraju se pod pritiskom dogodio kazneni udarac.

Panždu je u padu lopta pogodila u ruku, sudac Bebek dosudio je kazneni udarac nakon što je intervenirao VAR.

Petković je sigurno izveo kazneni udarac - 0:1.

U 67. minuti Rak je izgubio korak na ulasku u kazneni prostor, bila je to posljednja šibenska (polu)prilika za povatak u utakmicu.

U 72. minuti Majer je lucidno proigrao Oršića, koji je izašao ispred Labrovića i postavio konačnih 0:2.

U 88. minuti Petković je dobru igru zamalo okrunio pogotkom iz igre, odmjerenim udarcem pogodio je gredu!

ŠIBENIK: Labrović, Pajić, Mesa, Pandža, Bilić, Todoroski (62 Kvesić), Prince, Alimi (83 Alvaro), Čurić, Sahiti (62 Rak), Contreras (62 Jurić)

DINAMO: Livaković, Moharrami (80 Šutalo), Perić (46 Stojanović), Lauritsen, Leovac (30 Gvardiol), Burton, Jakić (67 Ademi), Ivanušec, Hajrović (67 Majer), Oršić, Petković

Utakmica 9. kola: Šibenik - Dinamo 0:2 (Petković 54-11m, Oršić 72)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.