DINAMO - RIJEKA Alexander Gorgon: Mislim da su oni pod većim pritiskom od nas

Petak, 02. prosinca 2016. 19:45 Napisao/la  SC

Mislim da su oni favoriti, jer igraju kod kuće, što je velika prednost. Šest su bodova iz nas i ovo im je prilika da nadoknade zaostatak, kaže Gorgon


Alexander Gorgon prvi put će igrati derbi protiv Dinama u Zagrebu:

- Ta je utakmica nešto posebno za svakoga igrača, nešto za što živi svaki igrač. Od početka tjedna radujemo se utakmici, igrat ćemo bez pritska. Ako pobijedimo bit će to nešto stvarno veliko za nas. Ako pak izgubimo, na što ne pomišljamo, ništa se posebno neće dogoditi, kaže Gorgon koji je u zadnjim utakmicama proimijenio poziciju u momčadi zbog izostanaka Gavranovića i Andrijaševića.

- Naravno da su obojica važni igrači, svi znaju njihovu kvalitetu. Moramo se prilagoditi situaciji bez njih, drugi igrači dobivaju priliku  pokazati svoju kvalitetu. Najvažnije je da budemo jedinstveni, da igramo kao momčad, a vidjet ćemo nakon utakmice kakav će biti rezultat, govori Gorgon koji ne osjeća dodatni pritisak zbog toga što mijenja Gavranovića i/ili Andrijaševića:
 
- Mi smo uvijek pod pritiskom, stalno moramo dokazivati kvalitetu. Očekivanja su uvijek velika, posebno u  klubu kao Rijeka. Pritisak je uvijek velik i neće se promijeniti ako oni igraju ili ne igraju, naglašava Gorgon.  
 
 Što se tiče ishoda utakmice, Gorgon kaže da o neodlučenom rezultatu ne razmišlja:
 
 - Nije dobro ako uđeš u utakmicu igrati na neodlučeno, jer to obično završi loše. Pokušat ćemo nastaviti igrati kao do sada, mislim da su oni pod većim pritiskom od nas. Mislim da su oni favoriti, jer igraju kod kuće, što je velika prednost. Šest su bodova iz nas i ovo im je prilika da nadoknade zaostatak, zaključuje Gorgon.

Standings provided by Sofascore