DINAMO - RIJEKA (17) Može li Rijeka otežati da se odluka o prvaku donese u tzv. malim utakmicama?

Nedjelja, 21. veljače 2016. 11:46 Napisao  I. V.

Suđenje u današnjoj utakmici vjerojatno će biti usklađeno s nepisanim pravilom da se prvenstvo dobiva u tzv. malim utakmicama poput utakmice između Zagreba i Dinama

U današnjem derbiju 23. kola momčad Rijeke pokazat će koliko je ozbiljan kandidat za naslov prvaka!

Priprema za utakmicu protiv Dinama protekla je u sjeni sudačkih opsjenara! Zbog sudačkih odluka u utakmicama Zagreb - Dinamo (1:2) i Lokomotiva - Hajduk (2:1), današnja utakmica igra se u atmosferi opravdanog nepovjerenja u infrastrukturu HNS-a. Prije desetak godina temelje samostojeće konstrukcije postavila je današnja središnjica moći, interesi koje iritantno strše iznad interesa domaćeg nogometa.

Metodologija zaštite interesa preuzeta iz bivše države pretpostavlja da će suđenje u današnjoj utakmici biti usklađeno s nepisanim pravilom da se prvenstvo dobiva u tzv. malim utakmicama poput utakmice između Zagreba i Dinama.

Današnja utakmica prepuštena je nogometu, što znači da se Rijeka ne treba bojati iznuđenih sudačkih odluka. Drugi dio sezone tek je počeo, nakon utakmice 23. kola Dinamo i Rijeka moraju odigrati još desetak tzv. malih utakmica u kojima se odlučuje o prvaku.

Dinamo objektivno ima bolje igrače od Rijeke, ali nema bolju momčad. Jedino Rijeka ove sezone nije doživjela poraz u HNL-u, što znači da se stabilnost momčadi u jednoj utakmici ne bi smjela poremetiti zbog izostanka standardnih stopera (Samardžić-Lešković). U današnjoj utakmici protiv Dinama važniji je pristup od toga tko nastupa za Rijeku.

Rijeka danas na terenu mora dokazati da je odlučna do kraja sezone voditi borbu za titulu prvaka čak i slučaju poraza. U suprotnom će olakšati odluku o prvaku u tzv. malim utakmicama.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.