DINAMO - RIJEKA (15) Matjaž Kek: Bit ću zadovoljan ako se nakon utakmice bude pričalo o dobrom nogometu

Subota, 06. prosinca 2014. 10:09 Napisao/la  SC

Dinamo stalno dokazuje moć u hrvatskom nogometu, pri tome govorim samo o terenu, duge me stvari ne zanimaju, kaže Matjaž Kek

Nogometaši Dinama i Rijeke danas od 15 sati igraju derbi 18. kola, utakmica dvije najbolje momčadi lige već u ovom dijelu sezone može puno toga odrediti s obzirom na četiri boda razlike na ljestvici:

- Dobro je kada se prije utakmice govori o nogometu, mi u ovoj utakmici prvo moramo razmišljati o sebi. Moramo sebe dovesti u stanje da se pokažemo u najboljem svjetlu. O Dinamu neću govoriti, rekao sam da se moramo baviti svojih problemima. Težiti da budemo još bolji u onome u čemu smo dobri i da ispravljamo ono u čemu nismo dobri. Od igrača tražim da razmišljaju samo o sebi uz dužno poštovanje prema protivniku. Puno je toga rečeno i napisano prije utakmice, oni su koristili prokušanu medijsku taktiku prije derbija. Dinamo stalno dokazuje moć u hrvatskom nogometu, pri tome govorim samo o terenu, duge me stvari ne zanimaju. Znamo što nas čeka, znamo gdje dolazimo, kaže trener Rijeke Matjaž Kek.

Rezultat utakmice određuje konačni učinak ove polusezone. Dinamo je u 9. kolu postao jedina momčad koja je ove jeseni pobijedila (2:1) na Kantridi čime su modri stekli prednost, koju Rijeka može anulirati u današnjoj utakmici.

- Irelevantno pitanje, nemam odgvora na to pitanje. Zadovoljilo bi me kada bi svi igrači koji budu igrali pokazali ono što znaju, da igraju na visokom nivou i da se nakon utakmice priča o nogometu. To bi me zadovoljilo. Često sam vam puta rekao da puno toga može utjecati na rezltat, ne gubim energiju na to, kaže Kek.

Rijeka u ovom dijelu sezone djeluje izgleda na terenu od Dinama, što u jednoj utakmici ništa ne mora značiti. Posebice zato što su igrači Dinama motivirani dokazati da su još uvijek nedodirljivi u HNL-u. Zanimljivo je da Rijeka održava visoku razinu igre unatoč nepovoljnim uvjetima za rad:

- Definitivno je naš najveći problem što nemamo gdje trenirati u zadnjem razdoblju. Nije jednostavno, ali izdržat ćemo. Sigurno da to nisu idealni uvjeti za pripremu ovakvih utakmica, govori Kek.


Sastav Rijeke ovisi o stanju Moisesova koljena:

- Moises je upitan, Krstanović otpada. Moguće je da ćemo igrati s još jednim veznim igračem, moguće je da igramo klasičnih 4-4-2. Ovisi o Moisesu, koji nije trenirao cijeli tjedan. Dobra vijest je što zadnji pregled kod dr. Nemeca nije pokazao nikakva oštećenja, očito je riječ o upalnom procesu koji treba sanirati tijekom stanke, kaže Kek.

Standings provided by Sofascore