Dinamo proslavio titulu prvaka pred praznim tribinama bodom protiv Zadra

Petak, 13. travnja 2012. 19:53 Napisao/la  SC

Rezultati utakmica 26. kola MAXtv Prve lige: Dinamo – Zadar 1:1, Inter – Lučko 1:1. Pogotkom Ivana Krstanovića u 76. minuti nogometaši Dinama poravnali rezultat protiv Zadra

DINAMO - ZADAR 1:1

Stadion u Maksimiru. Utakmica je igrana bez gledatelja.

Sudac: Marin Vidulin (Karlovac)

Strijelci: 0:1 Mršić (40), 1:1 Krstanović (76)

Dinamo: Kelava, Vrsaljko, Vida, Tonel, Ibanez (67 Pivarić), Calello (46 Alispahić), Badelj, Kovačić, Sammir, Sylvestr, Beqiraj (46 Krstanović)

Zadar: Gluić, Bilaver, Šare (46 Vasilj), Ćurjurić, Jerbić, Tokić, Banović, Kovačević, Ivančić (73 Begonja), Mršić (83 Rašo), Jonjić

Nogometaši Dinama nisu uspjeli pobijediti momčad Zadra u utakmici koja je trebala imati revijalni karakter budući da su modri trebali igrati raterećeno nakon što su u 25. kolu osvojili naslov prvaka. Na kraju utakmice nisu imali razloga za slavlje pred praznim tribinama.

{jb_blackbox-right}IZJAVILI SU
Čačić: Igrači nisu bili budni
Dalibor Zebić, trener Zadra:
- Čestitam kolegi Čačiću na tituli, nadam se da mu je ovo samo prva u nizu u Maksimiru! Što se nas tiče, oko nas je bila pomalo sumorna atmosfera i sad smo se nekako ohrabrili. Napokon se nismo prestrašili na utakmici u gostima, odigrali smo hrabro. Mislim da smo ovaj bod, unatoč onolikim Dinamovim šansama, zaslužili zbog svoje borbenosti i prekrasnoga pogotka. Već ćemo se sutra vratiti u stvarnost, preostaju nam još četiri kola, naša borba za ostanak nije završila. Na put u Maksimir krenuli smo prežaljeni, ni kod nas kući nisu vjerovali u uspjeh...Ma, Dinamo je uvijek motiv. Mršićev pogodak? Ne mogu se sjetiti ljepšega pogotka, definitivno. Zapravo, otkako sam trener ne sjećam se da smo zabili ljepši gol! Još ga moram pogledati na tv, ali i uživo je izgledao sjajno.
Ante Čačić, trener Dinama:
- Čestitam Zebiću na bodu. Dinamo u prvom poluvremenu nije izgledao dobro, iako smo imali dvije sjajne prilike… Primili smo europogodak, protok lopte nam je bio loš, vjerojatno kompletna atmosfera oko utakmice nije bila dobra. Gol nas je razbudio, nakon toga smo bili dobri, a protiv sebe smo imali angažiranoga i borbenog gosta. Njihov je vratar puno toga obranio. Imali smo puno prilika, ali gosti su, s obzirom na dobre obrane i taj pogodak, zasluženo osvojili bod. Dobar dio mojih igrača mislima je već bio okrenut prema utorku i kup utakmici protiv Zagreba. Utakmicu protiv Zadra nisu dočekali na dovoljno budan način. (ZG){/jb_blackbox-right}

Zadrani su poveli fantastičnim pogotkom Antonija Mršića, koji je s 25 metara iz voleja snažnim udarcem loptu poslao u gornji desni kut - 0:1. Dinamu je bod osigurao po ustaljenoj praksi Ivan Krstanović, koji je u drugom dijelu utakmice zamijenio Beqiraja.

U 76. minuti Pivarić je s lijevog boka precizno pogodio Krstanovića u ravnini prve vratnice, po udarcu glavom lopta je udarila u prečku od koje se odbila u mrežu - 1:1.

U završnici utakmice modri su snažno pritisnuli goste, koji su uspjeli ostati neporaženi ponajviše zahvaljujući vrataru Tomislavu Gluiću, koji je obranio nekoliko vrlo zatjevnih udaraca.

 

INTER - LUČKO 1:1

Stadion u Zaprešiću. Gledatelja: 700

Sudac: Alen Gerek (Zabok)

Strijelci: 1:0 Oršić (72), 1:1 Šarić (90+1)

Inter: Santini, Šćrbec (66 Mišić), Jančetić, Jazvić (82 Blažević), Vujčić, Mlinar, Šarić, Janjetović, Abilaliaj (64 Oršić), Gulić, Kramarić

Lučko: Kovačić, Buden, Burić (77 Lončar), Rak (54 Novak), Petrak (61 Šarić), Sarić, Žižić, Rendulić, Kovačević, Pejić, Rogač

Nogometaši Intera izgubili su važna dva boda u borbi za ostanak, u sudačkoj nadoknadi Miroslav Šarić izjednačio rezultat i osigurao bod Lučkom.

 

 

Rezultati utakmica 26. kola MAXtv Prve lige: Dinamo – Zadar 1:1, Inter – Lučko 1:1

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.