PRVA HNL

Dinamo postao jesenski prvak

Subota, 19. prosinca 2020. 19:07 Napisao/la  SC

Josip Mišić debitirao za modru momčad

Bruno Petković (Dinamo)
Bruno Petković (Dinamo)

Dinamo je pobjedom (4:0) protiv Varaždina postao jesenski prvak s istim brojem bodova kao Osijek, s dvije utakmice manje od Osijeka i s boljom gol-razlikom od Osijeka.

U zadnjoj utakmici u Maksimiru ove godine ništa nije bilo sporno, oslabljena momčad Varaždina nije mogla ozbiljno parirati, Dinamo je ostvario posjed lopte od čak 80 posto, omjer udaraca u okvir vrata bio je 10/1...

Naravno da je Dinamo mogao uvjerljivije pobijediti, najteže je bilo postići prvi pogodak nakon čega je gostujuća momčad počela mentalno i fizički padati.

Oršić je u 23. minuti efektno pogodio gornji lijevi Horkašov kut, Petrković je u 30. minuti pogodio malu mrežicu nakon Majerova dodavanja.

U drugom dijelu Petković je još jedan pogodak postigao iz penala, konačni rezultat postavio je Hajrovićev udarcem glavom nakon Tolićeve majstorije.

U 80. minuti za Dinamo je debitirao Josip Mišić, nekadašnji član šampionske generacije Rijeke u Maksimir je stigao iz PAOK-a.

DINAMO: Livaković, Stojanović, Lauritsen, Theophile, Gvardiol, Ivanušec (81 Tolić), Majer (70 Janković), Jakić (80 Mišić), Oršić (80 Hajrović), Petković, Gavranović (69 Kastrati)

VARAŽDIN: Horkaš, Tkalčić, Milić, Pellumbi, Elezi, Đurasek, Kolarić (64 Cerovčec), Posavec, Šabić (64 Lusavec), Droždek, Obregon

Utakmica 16. kola: Dinamo - Varaždin 4:0 (Oršić 23, Petković 30, 78-11m, Hajrović 90+1)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.