Dinamo pobjedom u Šibeniku osigurao sedmi uzastopni naslov prvaka

Subota, 07. travnja 2012. 20:03 Napisao/la  SC

Pobjedom (3:0) u Šibeniku, Dinamo je sedmi puta uzastopce postao prvak Hrvatske. Hajduk minimalno (1:0) svladao Karlovac, koji je oštećen za kazneni udarac

Nogometaši Dinama su u Šibeniku i službeno potvrdili naslov prvaka Hrvatske! "Modrima" iz Maksimira je ovo sedmi uzastopni naslov najbolje momčadi u Hrvatskoj. Sigurnu pobjedu protiv Šibenika "verificirali" su Sammir (15 i 90) i Badelj (53),koji su dvama pogocima otklonili bilo kakvu sumnju u kompromitaciju slavlja. Utakmica je definitivno "završena" kada je Hrvoje Spahija u 45. minuti dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Karlovac oštećen za kazneni udarac

Hajduk je na Poljudu minimalno slavio protiv Karlovca, a do pogotka su Splićani stigli iz jedanaesterca, kojega je u 57. minuti realizirao najbolji strijelac Hajduka, Ante Vukušić. Po završetku dvoboja trener gostiju Sanjin Lucijanić je kazao:

- S obzirom na cijelu situaciju u klubu  sretan sam što smo uopće doputovali u Split. Neki od mojih igrača  prvi puta su istrčali na Poljud. Ponosan  sam kako smo odigrali. Uvjeti u kojima treniramo i radimo su nemogući. Kada je utakmica završila ne mogu se oteti dojmu da smo mogli napraviti nešto više. Oštećeni smo za čisti penal, kazao je Lucijanić.

{jb_blackbox-right}Prekid od 16 minuta zbog bakljade i nestanka struje
U 60. minuti sudac Ivo Krečak prekinuo je susret zbog bakljade shodno. Povukao je igrače sa travnjaka, prekid je trajao 2-3.minute. Drugi puta sudac Krečak je prekinuo susret u 72. minuta zbog nestanka električne energije na stadionu, tako da je Poljud bio nekoliko minuta u mraku dok se nisu upalili pomoćni reflektori koji rade na agregat. Kada se zbroje izgubljene minute zbog dva prekida, glavni sudac utakmicu je produžio za 16 minuta.{/jb_blackbox-right}

Što ste mislili kada ste kazali da ste mogli napraviti nešto više - pobijediti Hajduka?

 - Da! Mislio sam da smo mogli pobijediti Hajduka!

  Mišo Krstičević, trener Hajduka ovako je vidio utakmicu:

- Bolje smo odigrali u prvom dijelu, kada smo stvorili nekoliko izglednih prilika. U drugom smo dijelu pali u ritmu, Karlovac se predstavio kao više nego dobra momčad. Penal za Karlovac? Možda ga je mogao svirati, no sudac je procijenio da to nije bio prekršaj za najstrožu kaznu.

Inače, Neretljak je u 19. minuti susreta  s dvije ruke srušio napadača gostiju Krznarića u kaznenom prostoru domaćina,  vjerujemo da bi i sam Neterljak pokazao na bijelu točku.

Istra s bijele točke

U Puli se u posljednje vrijeme uglavnom igraju "vruće utakmice". Nakon što je dvoboj Istre 1961 i Rijeke prekinut, protiv Intera je na stadionu Aldo Drosina opet bilo "veselo". Puljani su osvojili možda i presudna tri boda u borbi za ostanak među prvoligašima, no repovi će sigurno ostati. Pogotovo iz razloga što je u 73. minuti isključen igrač gostiju Ernad Skulić, a u istoj minuti je Istra iz jedanaesterca (Stipe Bačelić - Grgić) zabila pogodak za konačnih 2:1.

Zadar je protiv Splita osvojio tri iznimno vrijedna boda. Iako su gosti poveli preko Vitaića, na Stanovima se dogodio ekspresni preokret; Zadar je u samo tri minute, u razdoblju od 52. do 55. uspio zabiti dva gola i osigurati pobjedu. Zadar je ovom pobjedom najavio konačni bijeg iz zone ispadanja, odmaknuvši se od momčadi kojima prijeti selidba u niži rang hrvatskoga nogometa.

Susreti 25. kola MAXtv prve hrvatske nogometne lige igrani u subotu:

ŠIBENIK - DINAMO 0:3
Stadion Šubićevac. Gledatelja: 5000
Sudac: Ivan Bebek (Rijeka)
Strijelci: 0:1 Sammir(15), 0:2 Badelj (53), 0:3 Sammir (90+1)
ŠIBENIK: H. Slavica, Georgievski, Malčić, Bašić, Maruna, M. Slavica, Husmani, Mišlov, Španja, Spahija, Blaić
DINAMO: Kelava, Ibanez, Leko, Sammir, Tonel, Vrsaljko, Badelj, Sylvestr, Alispahić, Beqiraj, Vida

HAJDUK - KARLOVAC 1:0
Stadion Poljud. Gledatelja: 4000
Sudac: Ivo Krečak (Šibenik)
Strijelci: 1:0 Vukušić (57-11m)
HAJDUK: Blažević, Radošević, Milović, Ozobić, Vukušić, Lendrić, Tomaš, Caktaš, Neretljak, Andrijašević, Lima
KARLOVAC: Kalinić, Jelavić, Ljubović, Anić, Mišić, Krznarić, Bektaši, Amić, Sopčić, Gregorio, Dedić

ISTRA 1961 - INTER 2:1
Stadion Aldro Drosina. Gledatelja: 2500
Sudac: Goran Gabrilo (Split)
Strijelci: 0:1 Šarić (16), 1:1 Belle (24), 2:1 Bačelić - Grgić (73-11m)
ISTRA 1961: Prskalo, Milić, Stranatić, Sušić, Bačelić - Grgić, Križman, Roce, Belle, Batarelo, Pamić, Marić
INTER: Santini, Batur, Skulić, Vujcic, Kramarić, Budimir, Todorčev, Herceh, Šarić, Jančetić, Plazanić


ZADAR - SPLIT 2:1
Stadion Stanovi. Gledatelja: 2000
Sudac: Damir Batinić (Osijek)
Strijelci: 0:1 Vitaić (13), 1:1 Mršić (52-11m), 2:1 Banović (55)
ZADAR: Ježina, Vasilj, Gržan, Tokić (67 Surać), Begonja, Jerbić (90 Sarić), Banović, Prahić, Mršić (82 Ivančić), Fuštar, Jonjić
SPLIT: Zagorac, Šindik (75 Obilinović), Križanac, Vidić, Vitaić, Erceg, Rebić, Rašić (54 Glumac), Marčić, Tešija (63 Baraban), Čop

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.