Prva HNL: Dinamo pobijedio Lokomotivu, Josip Drmić debitirao dvama pogocima

Petak, 15. srpnja 2022. 22:10 Napisao/la  SC

Brzo je Ante Čačić reagirao, u 23. minuti ušao je Drmić umjesto Bočkaja, promijenio se raspored i pristup Dinama, a onda je do izražaja brzo došla Drmićeva klasa

Josip Drmić (Dinamo)
Josip Drmić (Dinamo)

Dinamo je pobijedio Lokomotivu pogotkom u 91. minuti!

Ubacio je Ljubičić, Theophile je s daljnje vratnice loptu poslao prema Menalu na peterac, ubacio se reprezentatvac BiH pravodobno i glavom iz blizine loptu poslao u praznu mrežu 3:2.

Dinamo je na kraju s(p)retno došao do pobjede nakon što je uspio kroz pritisak u zadnjih dvadesetak minuta iznuditi trenutak dekoncentracije obrane Lokomotive, koja je prevođena Santinijem cijelo drugo poluvrijeme relativno sigurno održavala 2:2 iz prvoga dijela.

Od 78. minute Lokomotivi je posao otežao Marić, koji je dobio crveni karton nakon intervencije VAR-a, nakon toga igrala je samo momčad u plavima dresovima.

Nije bilo izrazitih prilika ni velikih uzbuđenja u drugom dijelu, možda zbog toga što su se igrači obiju momčadi potrošili u prvom dijelu koje je obilovalo uzbuđenjima.

Šokirala je Lokomotiva aktualnog prvaka u prvih dvadesetak minuta, povela je 2:0, izgledala je ubojito u napadu.

U 4. minuti Kulenović je spretno iskoristio nekoliko povezanih pogrešaka obrane domaćina na čelu s Theophileom, ostao je sam ispred Livakovića prije nego što je postao strijelac.

U 15. minuti Kulenović je postigao pogodak, koji je poništio VAR, u 22. minuti Aliyu je pogodio mrežu nakon još jedne zbunjene reakcije obrane Dinama.

Brzo je Ante Čačić reagirao, u 23. minuti ušao je Drmić umjesto Bočkaja, promijenio se raspored i pristup Dinama, a onda je do izražaja brzo došla Drmićeva klasa.

Bivši napadač Rijeke debitirao je za Dinamo dvama pogocima u prvom poluvremenu, u 26. minuti postao je strijelac uz pomoć Mersinaja, u 34. minuti iz blizine je gurnuo loptu u mrežu nakon što je Ivanušec probio desni bok.

Na kraju je Dinamo osvojio tri boda u utakmici tijekom koje su obje momčadi uputile isti broj udaraca (6/6) u okvir vratiju, Dinamo je izrazito dominirao u posjedu lopte (65%).

DINAMO: Livaković, Ristovski (78 Moharrami), J. Šutalo, Theophile, Bočkaj (23 Drmić), Ademi, Ljubičić, Špikić (77 Menalo), Ivanušec, Oršić (57 Mišić), Petković

LOKOMOTIVA: Santini, Vranjković, Mersinaj, Soldo, Milićević, Smakaj (46 Bubanja), Marić, Cokaj, Aliyu, Pivarić, Kulenović

Utakmica 1. kola: Dinamo - Lokomotiva 3:2 (Drmić 26, 34, Menalo 90+1/Kulenović 4, Aliyu 22)

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.