Prva HNL: Dinamo pobijedio Lokomotivu, Josip Drmić debitirao dvama pogocima

Petak, 15. srpnja 2022. 22:10 Napisao/la  SC

Brzo je Ante Čačić reagirao, u 23. minuti ušao je Drmić umjesto Bočkaja, promijenio se raspored i pristup Dinama, a onda je do izražaja brzo došla Drmićeva klasa

Josip Drmić (Dinamo)
Josip Drmić (Dinamo)

Dinamo je pobijedio Lokomotivu pogotkom u 91. minuti!

Ubacio je Ljubičić, Theophile je s daljnje vratnice loptu poslao prema Menalu na peterac, ubacio se reprezentatvac BiH pravodobno i glavom iz blizine loptu poslao u praznu mrežu 3:2.

Dinamo je na kraju s(p)retno došao do pobjede nakon što je uspio kroz pritisak u zadnjih dvadesetak minuta iznuditi trenutak dekoncentracije obrane Lokomotive, koja je prevođena Santinijem cijelo drugo poluvrijeme relativno sigurno održavala 2:2 iz prvoga dijela.

Od 78. minute Lokomotivi je posao otežao Marić, koji je dobio crveni karton nakon intervencije VAR-a, nakon toga igrala je samo momčad u plavima dresovima.

Nije bilo izrazitih prilika ni velikih uzbuđenja u drugom dijelu, možda zbog toga što su se igrači obiju momčadi potrošili u prvom dijelu koje je obilovalo uzbuđenjima.

Šokirala je Lokomotiva aktualnog prvaka u prvih dvadesetak minuta, povela je 2:0, izgledala je ubojito u napadu.

U 4. minuti Kulenović je spretno iskoristio nekoliko povezanih pogrešaka obrane domaćina na čelu s Theophileom, ostao je sam ispred Livakovića prije nego što je postao strijelac.

U 15. minuti Kulenović je postigao pogodak, koji je poništio VAR, u 22. minuti Aliyu je pogodio mrežu nakon još jedne zbunjene reakcije obrane Dinama.

Brzo je Ante Čačić reagirao, u 23. minuti ušao je Drmić umjesto Bočkaja, promijenio se raspored i pristup Dinama, a onda je do izražaja brzo došla Drmićeva klasa.

Bivši napadač Rijeke debitirao je za Dinamo dvama pogocima u prvom poluvremenu, u 26. minuti postao je strijelac uz pomoć Mersinaja, u 34. minuti iz blizine je gurnuo loptu u mrežu nakon što je Ivanušec probio desni bok.

Na kraju je Dinamo osvojio tri boda u utakmici tijekom koje su obje momčadi uputile isti broj udaraca (6/6) u okvir vratiju, Dinamo je izrazito dominirao u posjedu lopte (65%).

DINAMO: Livaković, Ristovski (78 Moharrami), J. Šutalo, Theophile, Bočkaj (23 Drmić), Ademi, Ljubičić, Špikić (77 Menalo), Ivanušec, Oršić (57 Mišić), Petković

LOKOMOTIVA: Santini, Vranjković, Mersinaj, Soldo, Milićević, Smakaj (46 Bubanja), Marić, Cokaj, Aliyu, Pivarić, Kulenović

Utakmica 1. kola: Dinamo - Lokomotiva 3:2 (Drmić 26, 34, Menalo 90+1/Kulenović 4, Aliyu 22)

loading...
Standings provided by SofaScore