Prva HN: Dinamo pobijedio Istru 1961 u neobičnoj utakmici

Srijeda, 15. prosinca 2021. 20:10 Napisao/la  SC

Petković kod izvođenja kaznenog udarca nepravilno zastao i postigao pogodak, sudac poništio pogodak i Petkoviću pokazao drugi žuti karton

Petković dobio neobični drugi žuti karton
Petković dobio neobični drugi žuti karton

 Dinamo je pobijedio (2:0) Istru 1961 u zaostaloj utakmici 4. kola, koja je oblilovala nesvakidašnjim uzbuđenjima u završnici.

Sudac Duje Strukan u zadnjih petnaestak minuta pokazao je čak četiri crvena kartona, jedan je pokazao nekome na klupi Dinama.

Prvo je Theophile dobio drugi žuti karton u 80. minuti zbog prekršaja.

Dinamo je igrao s desetoricom igrača, kada je Petković pobjegao pulskoj obrani, u kaznenom prostoru prekršajem za najstrožu kaznu zaustavio ga je vratar Lučić.

Sudac je Lučiću pokazao crveni karton tek nakon VAR intervencije, prvo je pokazao žuti karton Silvi, koji je također bio u duelu s Petkovićem.

Nakon toga dogodio se rijetko viđeni crveni karton!

Petković je kod izvođenja kaznenog udarca nepravilno zastao i postigao pogodak, sudac je poništio pogodak i Petkoviću pokazao drugi žuti karton, Istra 1961 je opet stekla prednost igrača više.

U završnici utakmice Dinamo ne samo da je uspio obraniti pobjedu nego je Ristovski u 98. minuti na polovici gostiju uspio pobjedi domaćoj obrani i s trideseak metara poslati loptu u praznu mrežu - 0:2.

Koliko se bile visoke tenzije ukazuje reakcija trenera Željka Kopića, koji je uletio u teren da bi proslavio pogodak s Ristovskim.

Dinamo je poveo već u 10. minuti, kada je Gojak iskoristio praktično jedinu pogrešku pulske obrane do samo završnice.

Dobro je Istra 1961 stajala na terenu, kao što vole reći treneri, što je upozorenje igračima Rijeke uoči subotnje utakmice.

Dinamo se na ljestvici izjednačio s Rijekom nakon što je postigao dva pogotka iz dva udarca u okvir vratiju što najbolje ilustrira kako je Istra igrala u obrani.

U napadu Istra 1961 nema takvu kvalitetu da bi mogla iznenaditi Dinamo, najbolju priliku imao je Beljo (72) kojemu je Livaković bez problema obranio udarac.

ISTRA 1961: Lučić, Silva, Galilea, Perković, Lisica, Perera, Abdallahi (63 Caseres), Daničić (63 Marin), Mišković, Beljo, Bande

DINAMO: Livaković, Šutalo, Theophile, Franjić, Ristovski, Ademi (66 Mišić), Gojak, Ivanušec (90+6 Jurić), Štefulj, Oršić (82 Perić), Andrić (46 Petković)

Utakmica 4. kola: Istra 1961 - Dinamo 0:2 (Gojak 10, Ristovski 90+8)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.