MAXTV PRVA LIGA

Dinamo nakon preokreta pobijedio Hajduk

Subota, 29. rujna 2012. 20:00 Napisao/la  Z. G.

Utakmica 10. kola: Dinamo - Hajduk 3:1 (Sammir 37, 78-11m, Čop 44/Caktaš 1)

MAXTV PRVA LIGA

DINAMO - HAJDUK 3:1

Stadion Maksimir. Gledatelja: 10.000

Sudac: Vlado Svilokos (Sisak)

Strijelci: 0:1 Caktaš (1), 1:1 Sammir (37), 2:1 Čop (44), 3:1 Sammir (78-11m)

Žuti kartoni: Sammir (Dinamo), Oremuš (Hajduk)

DINAMO: Kelava, Vida, Tonel, Šimunić, Pivarić, Kovačić (75 Krstanović), Ademi, Rukavina, Sammir (83 Halilović), Čop, Beqiraj (70 Brozović)

HAJDUK: Blažević, Vršajević, Maloča, Milović, Stojanović (34 Jonjić), Radošević, Milić, Oremuš (89 Luštica), Bencun (58 Bašić), Caktaš, Vuković


Nogometaši Dinama pobijedili su Hajduk u derbiju 10. kola Prve HNL. Zagrepčani su do pobjede nad najvećim rivalom stigli nakon preokreta, budući da su Splićani poveli u prvoj minuti. Modrima je preokret osigurao novopečeni reprezentativac Sammir, koji je dvama golovima na najbolji način čestitao svojem treneru Ante Čačiću, koji je u subotu proslavio 59. rođendan.

Splićani su poveli preko Caktaša, koji je nakon samo 33 sekunde igre iskoristio uspavanost zagrebačke obrane i obradovao veću skupinu Torcide na južnoj tribini Maksimira. Dinamo je izjednačio u 37.minuti nakon krasne akcije Rukavine i Sammira, koji je fenomenalnim volejem svladao nemoćnog Blaževića. U posljednjim trenucima prvoga dijela Čop se sjurio po lijevoj strani i pogodio mrežu Splićana za potpuni preokret prije odlaska na odmor.

Sve dvojbe definitivno je otklonio Sammir, koji je 12 minuta prije kraja sigurno realizirao najstrožu kaznu nakon što je Oremuš u kaznenom prostoru srušio Ademija, a sudac  Svilokos pokazao na najstrožu kaznu.

Fotogalerija: Sanjin Strukić/PIXSELL

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.