Galatasaray želi dovesti Dominika Livakovića kao zamjenu za Urugvajca Muslera

Petak, 31. ožujka 2023. 09:34 Napisao/la  SC

Dominiku Livakoviću i Fernandu Musleru ugovori ističu 2024. godine. Hrvatski vratar oduševio je turskog velikana svojim nastupima u dresu reprezentacije

Galatasaray želi dovesti Dominika Livakovića kao zamjenu za Urugvajca Muslera

Vratar Dinama Dominik Livaković na meti je turskog Galatasaraya, kako piše turski medij Fotomac.

Hrvatskom vrataru ugovor s Modrima ističe 2024. godine, kao i urugvajskom vrataru 36-godišnjem Fernandu Musleru koji trenutno nosi dres Galatasaraya.

Turci su oduševljeni Livakovićem nastupom u dresu reprezentacije na SP-u u Kataru, kao i u dvoboju s Turcima u utorak.

Fotomac piše kako domaće zvijezde nisu mogle proći hrvatskog vratara te kako je upravo on obilježio kvalifikacijski dvoboj.

To je bilo dovoljno da se pažnja žuto-crvenih usmjeri prema Zagrebu i Dinamu gdje Livaković sada zarađuje oko 600 tisuća eura godišnje, a navodno je za produljenje ugovora tražio milijun eura.

Odštetna klauzula iznosi deset milijuna eura, što bi Galatasaray i platio, a Livakovićeva trenutna vrijednost na Transfermarktu iznosi 14 milijuna eura.

"Rekao sam jednom za Livakovića da je najbolji vratar kojeg sam vidio. Sjajno je branio u Turskoj, ali tako brani stalno. Mislim da je klauzula za njegovu prodaju preniska", rekao je Ante Čačić, trener Dinama na vijest o turskom interesu za vratara Modrih. 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.