Dinamo se iduće sezone neće izravno plasirati u skupinu Lige prvaka

Nedjelja, 12. svibnja 2024. 12:11 Napisao/la  SC

Zašto svi klubovi HNL-a navijaju za Dinamo u Ligi prvaka lako se može izračunati

Dinamo se iduće sezone neće izravno plasirati u skupinu Lige prvaka
Foto: GNKDinamo

Dinamo je dva kola prije kraja sezone pobjedom protiv Osijeka obranio titulu prvaka puno lakše nego što se očekivalo prije tri kola!

Rijeka je u trima zadnjim kolima  neočekivano doživjela dva (Lokomotiva 1:3, Varaždin 1:3) od tri poraza (Dinamo 1:2), ispala je Rijeka iz utrke za prvaka kao da nikada nije bila kandidat za prvaka.

Dinamo će iduće sezone igrati Ligu prvaka, ali neće se izravno plasirati u skupinu otkada ja Šahtar osigurao naslov prvaka, ukrajinski klub ima bolji koeficijent u slučaju da se otvori jedno mjesto vrijedno čak 40 mil. eura.

Nije Dinamo osigurao ni izravni plasman u play-off Lige prvaka, koji jamči mjesto u skupini Europske lige i zaradu od 15 mil. eura.

Da bi se Dinamo izravno plasirao u play-off Lige prvaka, mora se dosta toga poklopiti: Borussia Dortmund ne smije osvojiti Ligu prvaka, Slavia i Copenhagen ne smiju postati nacionalni prvaci.

Zašto svi klubovi HNL-a navijaju za Dinamo u Ligi prvaka lako se može izračunati, svi klubovi imaju značajnu financijsku korist uključujući Rijeku!

Kada bi Dinamo ušao u skupinu Lige prvaka, UEFA bi iduće sezone ostalim klubovima HNL-a platila nagradu od ukupno 9,5 mil. eura!

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.