Prva HNL: Dinamo i Osijek podijelili bodove u prvom od dva derbija kola

Subota, 20. studenog 2021. 16:57 Napisao/la  SC

Dinamo je ostvario veliku premoć u posjedu lopte (67%) bez velike koristi, Bruno Petković izjednačio u 80. minuti

Prva HNL: Dinamo i Osijek podijelili bodove u prvom od dva derbija kola

Dinamo i Osijek (1:1) podijelili su bodove u prvom od dva derbija 16. kola, u nedjelju Rijeka na Rujevici igra protiv Hajduka.

U 16. minuti Fiolić je po sredini pobjegao visoko postavljenim domaćim stoperima, dotrčao do Livakovića i rutinski doveo goste u vodstvo - 0:1.

Relativno rani pogodak omogućio je Osijeku da se zbije oko svoga kaznenog prostora i brani prednost.

Uspijevala je osječka momčad odolijevati napadima domaćina do same završnice.

U 80. minuti Mišić je ubacio iz prekida, Petković je nadskočio osječku obranu i glavom loptu s 9 metara poslao u mrežu 1:1.

Dinamo je tijekom cijele utakmice dominirao u posjedu lopte, razlika je u tome što je Dinamo u prvom dijelu igrao presporo da bi stvorio priliku protiv dobro organizirane osječke obrane.

U drugom dijelu Dinamo je djelovao konkretnije u završnici.

Gojak nije dobro zahvatio loptu na 10 metara od vratiju, Petković glavom s vrha peterca nije pogodio cilj.

U 87. minuti lopta se odbila od Lončara i završila u vratnici.

Mierez i Hiroš u brzim izlascima po bokova mogli su promijeniti rezultat, prvom je Livaković obranio udarac, drugi je loptu poslao preko vratiju.

Ukratko, Dinamo je ostvario veliku premoć u posjedu lopte (67%) bez velike koristi, Osijek je ostvario cilj pragmatičnim načinom igre koji nikoga ne može zadovoljiti osim navijače osječkog kluba i trenera Nenada Bjelicu.

DINAMO: Livaković, Moharrami (68 Menalo), Šutalo, Theopihile, Franjić (46 Leovac), Gojak (68 Ademi), Ivanušec, Mišić, Petković, Oršić (90+2 Baturina), Andrić (90+2 Tolić)

OSIJEK: Malenica, Bartolec, Lončar, Škorić, Bočkaj, Nejašmić, Fiolić (73 Hiroš), Žaper, Topčagić (59 Mierez), Gržan (59 Bralić), Ndockyt (46 Jugović)

Utakmica 16. kola: Dinamo - Osijek 1:1 (Petković 80/Fiolić 16)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.