Igora Tudora mogu smijeniti samo navijači koji ne podnose poraze od najvećeg rivala

Četvrtak, 09. srpnja 2020. 22:35 Napisao/la  Toni Bilić

Čelnici kluba morali bi otići zajedno s trenerom kojega neće smijeniti taman da Hajduk izgubi sve utakmice do kraja sezone

Igora Tudora mogu smijeniti samo navijači koji ne podnose poraze od najvećeg rivala

U nedjelju navečer na maksimirskom travnjaku igra se samo po nazivu najveći hrvatski derbi, dvoboj Dinama i Hajduka.

Već petnaestak godina daleko su utakmice ova dva kluba sraz dviju najboljih hrvatskih momčadi, modri su uz jednogodišnju vladavinu Rijeke neprikosnoveni u HNL–u.

U Dinamu nisu puno ramišljali oko smjenje Igora Jovičevića, koji je nanizao seriju loših rezultata, porazw od Lokomotive i Rijeke.

Nakon sedam utakmica poslali su u povijest kluba jednog od najneuspješnijih trenera.

Na mjesto “zločina“ vratio se nepravomoćno osuđeni Zoran Mamić, koji je u trenerskom mandatu s momčadi Dinama ostvario niz zapaženjih rezultata.

Čelnici Dinama nisu nakon poraza od Rijeke čekali novi poraz Jovičevića da bi ga smijenili, na Poljudu mirno čekaju možebitno novi neuspjeh Tudora.

Aktualni strateg bijelih poslije poraza od Osijeka, četvrti u pet posljednjih utakmica, kazao je da će na kraju sezone sjesti i odlučiti što je najbolej za klub.

Nema nikakve dvojbe da je Hajduk najbolje da Tudor ode što prije, ali u tom slučaju odlaze i čelnici kluba što znači da ga oni neće smijeniti taman da izgubi sve utakmice do kraja sezone.

Predsjednik kluba Brbić kuvertirao je svoj odlazak ako Hajduk ne ostvari plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka, što znači da već može polako početi prazniti svoj ured.

Možebitni odlazak savjetnika uprave za struku Stanića i sportskog direktora Kepčije ne bi se baš previše osjetio.

Nedjelji derbi velika je prilika za popravak stanja, atmosfere u klubu, svlačionici, među navijačima.

Pobjede nad Dinamom kojih je posljednjih godina sve manje, slavile su se ništa manje od svetkovine Sv. Duje, zaštitnika Grada Splita.

U dosadašnjim međusobnim dvobojima između Mamića i Tudora brojke su puno bolje za modrog trenera.

U šest dosadašnjih dvoboja Dinamo je pod vodstvo Mamića pet puta bio bolji od Tudorova Hajduka, dok je jedan sraz završio bez pobjednika.

Budući da tradicije postoje da se ruše, možda ovakav slabi Hajduk može iznenaditi Dinama koji je pod Jovićevićem bio za nijasnu bolji od Hajduka.

Maksimirski dvoboj je puno važniji za bijele, jer bih ih možebitna pobjeda ostavila u borbi za drugu poziciju, svaki drugi rezultat značio bi oproštaj od Lige prvaka.

Najveći derbi uvjerljivo je najvažniji za Igora Tudora kojega mogu smijeniti samo navijači Hajduka.

Poraz od najljućeg rivala teško bi podnijeli navijači, koji u pravilu zadnjih sezona istrpe sve neuspjehe, ali poraze od Dinama nikada nisu trpjeli.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.