Dinamo - Hajduk (19): Hoće li događanje navijača biti zanimljivije od događanja nogometa?

Nedjelja, 12. srpnja 2015. 12:26 Napisao/la  SC

Nakon uhićenja braće Mamić atmosfera uoči derbija nabijena je drugačijom vrstom emocija, nakon dugo vremena u zraku se ne osjećaju negativne vibracije


Oko 9 sati ujutro iz Splita je prema Zagrebu krenuo Bili vlak s oko 600 navijača Hajduka. Prvi put nakon 2007. godine Torcida je krenula vlakom prema Zagrebu, na trbinama se očekuje oko tri tiduće navijača Hajduka što odavno nije viđeno. Zagrebačka policija ima pune ruke posla, prihvat i kontrola kretnja navijača Hajduka odvija se prema standardnoj proceduri. Razlika je u tome što je nakon uhićenja braće Mamić atmosfera uoči derbija nabijena drugačijom vrstom emocija. Nakon dugo vremena u zraku se se osjećaju negativne vibracije.

S druge strane Bad Blue Boysi najavili su organizirani povratak u Maksimir nakon više od pet godina. U subotu je prodano više od 18 tisuća ulaznica, Dinamo će otvoriti sve tribine ako bude potrebno. Dojam je da će događanje navijača biti zanimljivije od događanja nogometa s obzirom na veliki razliku u kvaliteti između Dinama i Hajduka:

- Pun Maksimir je pun Maksimir i to nikako ne može biti loše. Kao što smo uvijek govorili i igračima: koncentrirajte se samo na teren jer tamo možemo utjecati i promijeniti ishod. Uostalom, svaki sportaš mašta o atmosferi kakvu smo mi imali zadnje tri utakmice prošle sezone, užitak je igrati pred punim tribinama i veselimo se tome. Sigurno nije idealno otvoriti sezonu i prvenstvo protiv Hajduka kada su igrači još uvijek u fazi priprema. Forma nije tempirana za početak sezone jer nismo željeli biti na vrhuncu odmah na početku hrvatskog prvenstva i europskih utakmica. Forma će rasti, a njen zenit planiran je za nekih dvadesetak dana, odnosno za utakmice trećeg i četvrtog pretkola u Europi. Hajduk je uvijek Hajduk, kvalitetna momčad i klub s tradicijom te zaslužuju respekt. To je najveći hrvatski derbi, igrači su posebno motivirani, a i navijačima pobjeda u derbiju ipak znači više nego "obična utakmica". Gledao sam Hajduk u Estoniji, a naš čovjek ide i na uzvrat na Poljudu tako da se maksimalno ozbiljno pripremamo za utakmicu, rekao je privremeni trener Dinama Damir Krznar.

Zanimljvo je da će Damir Krznar i Damir Burić prvi put voditi momčadi u derbiju:

- Tremu ne osjećam, samo pozitivnu napetost zbog utakmice koja je najveći derbi hrvatskog nogometa. Kao igrač nisam imao sreću da zaigram za Hajduk. Nisam igrao u derbiju Hajduka i Dinama, ali sam igrao velike derbije u Bundesligi kao igrač i kasnije kao trener. Proveo sam skoro 30 godina u Njemačkoj, ali dobro znam što znači ova utakmica i jako se radujem što ću biti dio te priče kao trener Hajduka. To je na neki način i ostvarenje mog sna. Ne bojim se Dinama, imam samo određenu dozu respekta zbog rezultata iz prošle sezone. Dinamo ima kvalitetne pojedince, iskusne i provjerene igrače i grupu mladih potentnih mladića koji su već pokazali svoj kvalitetu. Nema straha od Dinama, kaže Burić.

Utakmica počinje od 19 sati, sudac je Bruno Marić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.